Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналісти у Львові вшанували пам’ять Георгія Гонгадзе та ще 60 загиблих колег. Фото

Сьогодні, 16 вересня, у Львові відбувся вечір пам’яті Георгія Гонгадзе та журналістів, які загинули через свою професійну діяльність. У 13-ті роковини смерті відомого українського журналіста Георгія Гонгадзе біля пам’ятника Т. Шевченку близько півсотні журналістів і небайдужих громадян запалили свічки та лампадки на знак пам’яті про загиблих колег. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Біля підніжжя пам’ятника Шевченку громадські активісти виклали зі свічок ім’я Гонгадзе - «Гія» та  вивісили імена ще 60 журналістів, які загинули у зв’язку зі своєю професійною діяльністю чи під час виконання професійного обов’язку.

Активісти заявили, що розслідування вбивства Гонгадзе переросло у «десятиліття політичного цинізму», адже винні так і залишилися непокараними.

Журналісти та громадські активісти вшанували пам’ять загиблих колег хвилиною мовчання, після чого пройшли жалобною ходою до символічного Дерева пам’яті, яке було висаджене на алеї біля Оперного театру на знак пам’яті Георгія Гонгадзе ще 12 років тому.

Журналісти залишили лампадки біля пам’ятної таблиці та помолились за своїх загиблих колег.

Акції пам’яті сьогодні, 16 вересня, відбулися й у інших містах України.

Нагадаємо, що вбивство журналіста Георгія Гонгадзе було скоєне восени 2000 року. Замовники вбивства і досі не покарані.

Фото - Павло Паламарчук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ