Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Тернополі шахрай видурив у людей півмільйона гривень і втік до Москви

Організувавши продаж металопластикових вікон та дверей у місті Тернополі, шахрай отримав майже півмільйона гривень за продукцію, проте люди її так і не отримали. Про це сьогодні, 10 жовтня, повідомила прокуратура Тернопільської області.

Отож, ще торік навесні шахрай отримав в одному з тернопільських банків в оренду приміщення під офіс, у якому організував продаж металопластикових вікон та дверей. Маючи документи на здійснення підприємницької діяльності, він уклав з 82 жителями області договори індивідуального замовлення на виготовлення та реалізацію продукції. Далі отримав наперед від замовників478 тис. 530 грн, але взяті на себе зобов’язанняне виконав. Заволодівши грошима та офісним майном банку на суму 3 тис.450 грн, він зник з постійного місця перебування. 

Знаючи, що за скоєне доведеться відповідати перед законом, шахрай намагався заховатись від слідства на теренах сусідньої держави, але йому це не вдалося. Він був оголошений у міжнародний розшук. Правоохоронні организнайшли та затримали зловмисника в Москві.

Прокуратура Тернопільської області вивчила та направила до Генеральної прокуратури України підготоване слідчим відділом Тернопільського МВ УМВСУ в області клопотання про видачу зловмисника для притягнення до кримінальної відповідальності. Центральний орган України скеровував матеріали екстрадиції із запитом до Генеральної прокуратури Російської Федерації для прийняття рішення про видачу шахрая.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ