Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Під Голоско почали будувати школу

Це вже третій навчальний заклад у Львові, який будують за приватні кошти інвесторів. Про початок підготовчих робіт повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

«На Підголоско розпочали певні підготовчі роботи: готуємо територію, переносимо комунікації. Рухаємось вперед, поки дозволяє погода. Нагадаю, що за кошти інвестора «Резідент девелопмент» (R2 Residence) тут будуємо і школу, і невеликий дитсадок. Ці освітні заклади будуть комунальними, не приватними», – зазначив посадовець.

Будуватимуть освітній заклад за проєктом  Guess Line Architect. Проєкт обрали на відкритому архітектурному конкурсі. 

Майбутня школа  розрахована на 450 учнів,  а  садочок -  на  70 місць. Це буде сучасний освітній комплекс з басейном та укриттям. На території закладу облаштують також спортивну зону з різними майданчиками. Ділянка межує із парком, тому спортивними майданчиками та частиною приміщень школи у позаурочний час зможуть користуватись усі мешканці району. А площа перед головним входом має всі шанси стати громадським простором для всього району.

Для Львова практика залучення соціально відповідального бізнесу до розвитку інфраструктури не нова. А для «Резідент девелопмент» це вже друга школа, яку вони будують власним коштом для громади. Зараз також триває будівництво нового корпусу ліцею з басейном на вул. Героїв Крут. Цей освітній заклад зводять за проєктом архітектурної майстерні KUDIN architects. 
Водночас ще одну школу за кошти інвестора збудують на вул. Рудненській. Як писав Urbis Air, на початку квітня на місці будівництва заклали капсулу. 

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач говорить, що такі приклади свідчать про певні тенденції у Львові: «Загалом же цей кейс є показовим. І для всіх соціально відповідальних будівельних компаній це чудовий приклад для наслідування. Адже зведення багатоквартирного житла повинне відбуватися паралельно з розвитком соціальної інфраструктури – прокладенням доріг, будівництвом шкіл, садків, амбулаторій. І, схоже, Львів потроху задає правильний тренд у цьому. Навіть у час війни, що особливо відповідально».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ