Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Київський квартет саксофоністів завітає до Львова з концертом «4х4: від Класики до Джазу»

У рамках XXXІIІ Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози», 31 травня Київський квартет саксофоністів та міжнародний Квартет «Кларнетiссімо» презентують проект «4х4: від Класики до Джазу» у Львівській філармонії, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Поряд із 200-річчям з Дня народження Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка, весь культурний світ відзначає ще одну видатну дату — виповнюється 200 років з дня народження Адольфа Сакса – легендарного бельгійського музиканта, винахідника саксофона.

Цей інструмент, відомий по обидві сторони Атлантики, навряд чи потребує додаткової реклами і відомий, насамперед, завдяки джазовій музиці.

В Україні цей інструмент асоціюється, зокрема, і з Київським квартетом саксофоністів, який виконує музику на саксофоні у всіх найпопулярніших стилях і напрямках: класика, джаз, сучасна академічна музика, фольклор, музика Середньовіччя і музика танго в творчості Астора П’яццолли», - розповіли організатори заходу.

Київський квартет саксофоністів, який наступного року відзначатиме 30 років заснування грандіозним музичним проектом, цього року не залишив своїх численних слухачів без приємної несподіванки: наприкінці травня 2014 року (з 29 травня до 2 червня) у різних містах України відбудеться концертний тур «4x4» у, якому, окрім Київського квартету саксофоністів візьме участь також міжнародний Квартет кларнетистів «Кларнетiссімо» у складі якого грають видатні музиканти з Нідерландів, Швейцарії та Франції. Саме цей тандем з двох колективів і створює основу проекту.

Організатором концертного туру став Національний портал академічної музики Music Review Ukraine, в арсеналі якого не тільки інформаційна підтримка класичної музики в Україні, а й організація різного роду міжнародних проектів та фестивалів, зокрема найяскравішого музичну проекту в Україні у 2013 році — Міжнародного фестивалю «Дні музики Мирослава Скорика» у Києві.

Як зазначили організатори, проект «4x4» організований у співпраці з дипломатичними місіями в Україні, культурними та благодійними фондами, міжнародними компаніями та меценатами, і обіцяє стати яскравою культурною подією в нашій країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ