Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові пройшов марш військових реконструкторів в одностроях УПА. З ними "майданівська" сотня. Фото

28 червня учасники Товариства пошуку жертв війни "Пам'ять" провели марш на честь 100-річчя "Великого Здвигу" у Львові 1914 року. Центром міста пройшла колона історичних реконструкторів в одностроях українських воїнів різних епох. В авангарді колони – козаки на конях, замикали колону – "воїни Майдану" зі щитами.

В марші взяли участь понад 100 реконструкторів. На чолі колони йшов духовий оркестр. Глядачам продемонстрували однострої княжої доби, середньовічні обладунки епохи Галицько-Волинського князівства. Козацьку добу представили вершники на конях, частина історичних реконструкторів в козацькому вбранні їхала на возі з гарматою.

В колоні кілька десятків активістів йшли в одностроях Української Галицької армії та війська Української Народної Республіки. За ними – вояки Української повстанської армії.

Замикали колону історичні реконструктори, вбрані як чоловіки під час революції гідності 2013-2014 року. Хлопці з металевими щитами, у балаклавах, шоломах та легких бронежилетах символізували героїв Майдану. Вони скандували "Слава Україні – Героям Слава", "Слава Небесній сотні – слава, слава, слава", "Україна понад усе!".

Завершився марш покладанням квітів до пам’ятника Шевченку. Після цього усі учасники параду вишикувались перед пам’ятником та заспівали Український національний гімн.

Зазначимо, що "Великий здвиг" 1914 року відбувся як святкування сторіччя від дня народження Тараса Шевченка. Вулицями міста пройшла колона з кількох тисяч членів українських організацій "Пласт", "Січ", "Сокіл" та інших. Вони продемонстрували готовність українців воювати в складі Австро-Угорщини, частиною котрої була тоді Галичина.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ