Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Хмельницькгаз» відновлює реалізацію скрапленого газу за пільговими цінами

Постачання скрапленого газу у балонах для потреб мешканців Хмельницької області розпочалося з 1 вересня. Його вартість становить 180 гривень з ПДВ за один балон об’ємом 50 літрів, вагою - 21 кілограм. Повідомили на ПАТ «Хмельницькгаз».

Спеціалізовані державні аукціони з продажу скрапленого газу відбулися наприкінці серпня, на яких ПАТ «Хмельницькгаз» закупив 430 тонн скрапленого вуглеводневого газу. Цього запасу має вистачити для забезпечення поточних потреб подолян. Підприємство і надалі братиме участь в спеціалізованих аукціонах, щоб забезпечити безперебійне постачання необхідного енергоносія для споживачів Хмельницької області.

Але, як відомо, ще з лютого 2014 року спеціалізовані аукціони з продажу скрапленого газу для потреб населення не проводилися. Через це понад 100 тисяч сімей області залишилися без енергоносія. Зокрема, найбільш гостро це відчули мешканці малогазифікованих районів: Летичівського, Ізяславського, Кам’янець-Подільського та ін.»

«У зв’язку з підвищенням закупівельної вартості 1 тонни на 50% та збільшенням тарифів на транспортування, реалізаційна вартість скрапленого газу зросла лише на 5%. Якщо вартість балона газу за комерційною ціною складає 360 гривень, то за пільговою – 180 гривень, в два рази менше, що зробить такий необхідний енергоносій значно доступнішим для споживачів», - зауважує перший заступник голови правління компанії Василь Семенюк.

ПАТ «Хмельницькгаз» - єдиний в області забезпечує подолян цим видом палива, адже, враховуючи специфіку енергоносія та необхідність дотримання встановлених норм безпеки при його реалізації, компанія має аварійно-диспетчерську службу, забезпечена загальнодержавним засобом оперативного зв’язку «104», має відповідний дозвіл територіальних органів Держгірпромнагляду, необхідні патенти на реалізацію даного виду палива. А також власну виробничу базу, необхідну для виконання всіх видів робіт з газопостачання, відповідно до Правил безпеки систем газопостачання України та несе юридичну відповідальність за безпеку та надійність газопостачання.

Крім того, планується, що з 1 жовтня ПАТ «Хмельницькгаз» постачатиме скраплений газ і споживачам м. Шепетівки та Шепетівського району, які раніше обслуговувалися ПАТ «Шепетівкагаз».

Довідка.

ПАТ «Хмельницькгаз» - одне з найбільших та стратегічно значимих підприємств області, річний обсяг транспортування природного газу яким складає понад 900 млн.м.куб. На обслуговуванні компанії - понад 4,5 тис. юридичних осіб, серед яких найбільші промислові споживачі: Славутський завод «Будфарфор», Теофіпольський цукровий завод, солодовий завод «Оболонь» та ін. Із 487 тисяч домогосподарств, клієнтами компанії є 384 тисячі сімей Хмельниччини. Загальний рівень газифікації складає 80%, протяжність газових мереж – понад 17 тис.км. ПАТ «Хмельницькгаз» визнано «Кращим роботодавцем області», що надає гарантовані робочі місця 2,5 тисячам працівників, стабільно входить до п’ятірки найбільших та сумлінних платників податків Хмельниччини. До бюджетів усіх рівнів ПАТ «Хмельницькгаз» щорічно сплочує більше 90 млн.грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ