Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура в суді відстояла право жінки з малолітньою дитиною на житло

Прокуратура в суді відстояла право жінки з малолітньою дитиною на житло. При цьому в 2008 році на підставі підробленого судового рішення право власності на квартиру по вул.Колесси у м.Львові було визнано за іншою особою. Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Проте, проведеною прокуратурою Галицького району м. Львова перевіркою встановлено, що рішення про визнання права власності на дану квартиру судом ніколи не приймалось, відтак прокуратура звернулася з позовом до суду в інтересах Львівської міської ради до ОКП ЛОР „БТІ та ЕО” та вказаного громадянина (власника) про скасування реєстрації права власності, усунення перешкод у користуванні житловим приміщенням матері з дитиною.

У 2010 році рішенням Галицького районного суду м. Львова позов прокуратури задоволено.

Проте, в цьому ж році Галицькою районною адміністрацією Львівської міської ради до вказаної жінки подано позов до судупро визнання її такою, що втратила право на користування квартирою. Тоді ж Галицьким районним судом м. Львова у вказаній справі ухвалено заочне рішення, яким позов Галицької районної адміністрації Львівської міської ради задоволено. Не погодивши із прийнятим такого рішення жінка подала заяву про його перегляд, а прокуратура Галицького району м. Львова здійснила вступ у вищевказану справу в інтересах жінки та її малолітньої дитини.

Відтак, з 2010 - по 2014 роки прокуратура у різних судових інстанціях відстоювала право жінки на проживання у вказаній квартирі разом із неповнолітньою дитиною.

Лише в серпні поточного року Рішенням Вищого Спеціалізованого СудуУкраїни з розгляду цивільних і кримінальних справ поставлено крапку. Згідно цього рішення право на корисування спірною квартирою по вул. Колесси у м.Львові залишено за жінкою з малолітньою дитиною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ