Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівський обласний перинатальний центр отримає 20 мільйонів гривень

Львівщина отримає з державного бюджету 20 мільйонів гривень на проведення робіт з реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру. Прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України, розглянувши звернення голови Львівської ОДА Юрія Турянського про виділення у 2014 році коштів для проведення реконструкції перинатального центру. Вказані кошти надійдуть в область після погодження з Комітетом ВРУ з питань бюджету.

За словами очільника Львівщини, ремонтні роботи необхідно розпочати якнайшвидше. “Частина будівель перинатального центру на сьогодні без даху, у напівзруйнованому стані. Попереду зима, і першочергове завдання – виконати комплекс робіт, аби  уникнути руйнації будівлі. Фактично, сьогодні йдеться про порятунок Центру, чи відновить він свою роботу. Зволікання із фінансуванням може мати серйозні наслідки. Наголошую на цьому під час робочих нарад, зустрічей із керівниками Уряду”, – зазначив Юрій Турянський.

Львівський перинатальний центр закрито на реконструкцію у жовтні 2013 року. Це основний медичний заклад охорони здоров’я матері та дитини у Львівській області. Щорічно у цьому центрі проходили лікування понад 8000 хворих, відбувалося 3500 – 4000 пологів і понад 4800 операцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ