Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині громадськість просять долучитись до процесу люстрації в прокуратурі

Комісія з люстрації при Львівській прокуратурі просить громадських активістів повідомляти про факти тиску з боку відомства на активістів в час Революції Гідності. Про це в понеділок, 3 листопада, повідомив член комісії, заступник голови Консультативної ради при прокуратурі Львівської області, ударівець Юрій Мартинюк на своїй сторінці в мережі Facebook. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Зокрема, громадський активіст написав : «минулого тижня відбулось засідання Консультативної ради при прокуратурі Львівської області на якому розглядалось питання люстрації працівників прокуратури у Львівській області.

На виконання вимог Закону України «Про очищення влади» на Львівщині вже звільнено п’ятьох посадовців. Серед них - прокурор Львівської області, його перший заступник, а також прокурор міста Львова. Як бачимо, центральна влада зробила перший крок.

Зараз ведеться робота над виконанням так званого «другого етапу» люстрації. Мова йде про очищення лав прокуратури від працівників, що виконували злочинні накази режиму та були учасниками кримінальних проваджень, спрямованих на переслідування активістів Майдану.

Сьогодні, зважаючи на активну громадську позицію мешканців Львівщини, обласна прокуратура вийшла з ініціативою, залучити до моніторингу цього процесу громадські організації з числа тих, хто входить до Консультативної ради».

Юрій Мартинюк також повідомив, що в п’ятницю, 312 жовтня було створено комісію (робочу групу) з питань проведення люстрації, яка буде моніторити процес виконання люстраційного законодавства в органах прокуратури, надаватиме інформацію про порушення прав людини, вчинені працівниками прокуратури стосовно активістів Революції Гідності та забезпечуватиме, прозорість та публічність цього процесу.

«Від імені членів комісії прошу зголошуватись усіх, хто має свідчення, документи або ж сам постраждав від дій прокуратури, які були спрямовані на виконання злочинних наказів режиму та були нічим іншим як політичним переслідуванням активістів Революції Гідності. Кожне ваше звернення, інформація та заява будуть ретельно досліджені та матимуть відповідні наслідки, в тому числі і кадрові», - відзначив активіст.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ