Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ідеологічна диверсія проти України триває - близько 70 російських фільмів і серіалів на тиждень

Ініціатива Бойкот російського кіно опублікувала результати моніторингу українського телебачення, що проводився з 27 жовтня по 2 листопада. Активісти ініціативи нарахували в програмі провідної десятки українських телеканалів 68 російських фільмів та серіалів, з яких 26 — про російських силовиків та бандитів, а ще 5 — за участю акторів-українофобів або містять українофобські сцени.

Зокрема, до російських активісти прирівняли й український серіал «Свати» — за участь у ньому російського актора Добронравова, який підтримав окупацію Криму та відзначився побиттям українців.

У перший тиждень вересня російських фільмів було трохи більше — 71. Також у вересні активісти фіксували 25 російських фільмів про силовиків на тиждень. Тобто цифри за два місяці майже не змінилися. «Схоже, що близько 70 російських фільмів та серіалів на ТОП-10 українських телеканалів — це така собі квота «кремлівського господаря», — припускають активісти й іронічно порівнюють засилля російської телепродукції з днями російської культури в Україні.

Щоб примусити українські телеканали відмовитися від російської пропаганди, глядачів закликають писати відгуки на сторінках телеканалів у соцмережах та відписуватися від цих сторінок.

Довідка.

«Бойкот російського кіно» — це ініціатива Громадянського руху «Відсіч». Сам рух виник у лютому 2010 року як реакція на новоприйдешній режим Віктора Януковича та пов'язані з ним антиукраїнські та соціально-економічні деградаційні тенденції. У створенні Відсічі брали участь як учасники попередніх рухів спротиву («Революції на граніті», руху «Україна без Кучми», Громадського комітету опору «За правду!», Громадянської кампанії «Пора!» (чорної) та ін.), так і інші свідомі громадяни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ