Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Професор права, що погрожувала журналісту, стала фігуранткою кримінального провадження

Як стало відомо редакції «Правкому», Галицьким райвідділом міліції Львова розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, де головним фігурантом є посадова особа Львівського національного університету імені Івана Франка: завідувач кафедри теорії та філософії права юридичного факультету, професор, доктор юридичних наук Луць Людмили Андріївни.

Міліцейським райвідділом дане кримінальне провадження було відкрито (внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань) 14.11.2014 року, попередня кваліфікація правопорушення - самоправство (ст. 356 КК України).

Нагадаємо, що за тиждень до цього – 07.11.2014 р. - редактор «Правкому» Віктор Корнієнко звернувся з Відкритим листом до Генерального прокурора України Віталія Яреми. У ньому він просив вжити заходів для об’єктивної перевірки фактів, з’ясованих в ході журналістського розслідування (що можуть свідчити про вчинення корупційних та шахрайських дій з боку професора права Людмили Луць). Окрім того, Віктор Корнієнко просив відреагувати на фактищодо перешкоджання журналістській діяльності (йдеться про погрози, які надійшли на його адресувід фігурантки журналістського розслідування - Луць Л.А.).

Даний відкритий лист було опубліковано на сайті Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України – під заголовком «Феміда ля комедія?».

Довідка.

Згідно зі ст. 356 КК України, самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника, - карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років,або арештом на строк до трьох місяців.

pravcom.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ