Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створили громадську раду «Святий Юр»

У Львові представники архієпархії УГКЦ, представники влади та громадські діячі створили громадську раду «Святий Юр», яка мала б сприяти будівництву пам’ятника митрополитові Андрею Шептицькому та облаштуванню Святоюрського комплексу. Про це повідомили, сьогодні, 5 грудня, на прес-конференції у Митрополичих палат собору Святого Юра.

Головою організації «Святий Юр» обрано Валерія Калинюка.

«Нарешті реалізувався давній задум про створення громадської організації, яка спроможна допомогти  Львівській митрополії УГКЦ відновити Святоюрський комплекс, щоб перетворити його не лише у повноцінний об’єкт історико-архітектурної спадщини ЮНЕСКО, але і в паломницько-туристичний центр світового значення», – розповів голова організаційної ради.

Усі справа задума з нагоди 150-річчя від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького, яке відзначатимуть 29 липня 2015 року. Валерій Калинюк додав, що члени ради хочуть «надати імпульс суспільству для належного відзначення 150-річчя від дня народження митрополита Шептицького».

Серед інших до громадської ради увійшов президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

Нагадаємощо, Верховна Рада постановила у 2015 році урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя з дня народження митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького. Відповідна постанова була ухвалена 17 червня.

Додамо що, 18 вересня 2014 року депутати ЛМР прийняли ухвалу про спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому та створення площі святого Юра навпроти храму на Святоюрській горі у Львові, який реалізовуватиметься за проектом, що переміг на Всеукраїнському конкурсі у 2010 році. Так,21 листопада 2014 у стінах львівської міськради відбулось перше громадське обговорення детального плану території, який, згодом, необхідно буде прийняти ухвалою сесії міськради, аби під час спорудження пам'ятника Шептицькому було дотримано всіх архітектурних умов із перетворення комплексу Святоюрської гори, яка перебуває під захистом ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ