Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обсяги російського контенту на українському ТБ зростають попри війну, - «Відсіч»

З 1 по 7 грудня активісти Громадянського руху «Відсіч» у рамках кампанії «Бойкот російського кіно» провели черговий моніторинг 10 крупних українських телеканалів і порівняли результати з моніторингом, який проводили 8-14 вересня. Виявилося, що майже всі телеканали стали показувати ще більше російських фільмів, серіалів та передач, повідомили у «Відсічі».

Особливо відзначилися ті канали, що й так показували найбільше російського — телеканал «Україна» збільшив обсяги російського контенту пересічно з 12:45 до 15:15 на добу (в деякі дні — до понад 20 годин на добу), а телеканал «Інтер» — з 11:15 до 13:15. До трійки «лідерів» також входить НТН з більше ніж 12 годинами російського контенту на добу. Та й решта каналів досі показують значні обсяги ворожої російської телепродукції й, виглядає, не збираються їх зменшувати.

«Українські телеканали не зважають ні на російську агресію та окупацію українських територій, ні на втрати України, ні на владні заборони окремих російських фільмів, ні на багаторазові звернення громадськості та українських вояків. Вони не зважають навіть на те, що російські фільми їм коштують у рази дорожче, ніж інші зарубіжні, не зважають на обурення глядачів, яким остогидла російська телепродукція. Виходить, телеканалам плювати не тільки на українські національні інтереси, а й на свої комерційні. То чиї ж інтереси вони обслуговують?» — запитують активісти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ