Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пішов з життя професор, член НТШ Іван Головацький

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, його заступник Валерій П’ятак, депутати Львівської обласної ради та виконавчий апарат Львівської обласної ради висловлюють співчуття рідним та близьким професора Івана Головацького у зв’язку зі смертю близької їм людини, повідомила прес-0служба Львівської облради.

На 88-му році пішов із життя Головацький Іван Дмитрович – професор, доктор біологічних наук, активний член НТШ, голова Біохімічної комісії, заступник голови НТШ, академік АН ВШ України, голова Всеукраїнського наукового та професійного товариства ім. М. Міхновського, голова інтелектуально-мистецького об’єднання «Трипілля», член спілки офіцерів України, член Правління Національної Спілки краєзнавців України, голова Громадської ради Музею визвольної боротьби України.

«Іван Дмитрович Головацький – це людина, яка своєю невтомною титанічною працею, силою духу, високим інтелектом і відданістю українській справі здобула заслужений авторитет серед громадськості та в наукових колах. Вихований у національно свідомій сім’ї на високих моральних і патріотичних ідеалах, незважаючи на гоніння, якими були піддані російсько-комуністичним режимом, зберіг гідність і відданість національній ідеї.

Покійного знали і шанували як талановитого вченого-біохіміка, дослідника і публіциста не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Також Іван Дмитрович докладав значних зусиль до увіковічнення пам’яті героїв національно-визвольних змагань українського народу ХХ століття, для відновлення історичної пам’яті. Завдяки його наполегливості та безкомпромісності встановлено Меморіал-пам’ятник Січовому стрілецтву на г. Маківка, надано приміщення і завершено роботи з організації Музею національно-визвольної боротьби у м. Львові. Саме завдяки його копіткій праці ми нині маємо можливість глибше ознайомитись із становленням та героїчними звитягами Українських січових стрільців, воїнів Української Галицької Армії.

Вічна пам’ять про цього великого вченого та патріота назавжди залишиться у серцях українців», – зазначається у співчутті. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ