Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Як Рудяк пояснював Ніч гніву у Львові. Відео

18 лютого 2014 року Львів пережив Ніч гніву. Протестанти, обурені свавіллям силовиків у Києві, спалили приміщення обласного управління МВС, прокуратури, СБУ, районі відділки міліції, міського ДАІ. Було викрадено значний арсенал зброї. Наступного дня відбулась координаційна рада у Львівській обласній раді.

Тодішній очільник міліції області Олександр Рудяк назвав кількість викраденої зброї та набоїв, а також заявив про втрату контролю за правопорядком в місті. В розпорядженні Гал-інфо збереглося відео з наради. На нашу думку, воно підтверджує, що ніч гніву у Львові - це була провокація силовиків, що вийшла з-під контролю. Головна мета -  мати підставу "зачистити" Львів. 

Додамо, що Олександр Рудяк на нараді повідомив, що було викрадено зброю: 126 автоматів Калашникова, кілька сотень пістолетів Макарова та навіть 3 снайперські гвинтівки Драгунова. "Силами громадських активістів та правоохоронців вдалося сьогодні (тобто на другий день) відібрати 17 пістолетів Макарова. Прокуратура не може зареєструвати провадження по ЄРДР. На Личаківській сьогодні "світилося" 4 автомати Калашникова. На ніч планується ряд акцій. Не знаю, чи вони будуть зі зброєю. Ми могли втримати райвідділи від захоплення, але ви хотіли, щоб пролилась кров?", - заявив тоді Олександр Рудяк.

На відео видно, як він імпровізує буквально находу, магаючись бути своїм серед чужих. 

Окрім того, під час наради було заявлено, що погроми в місті організували провокатори, котрі прибули в місто з метою дестабілізувати ситуацію, викравши зброю з райвідділів МВС.

Відтак, керівництво МВС області заговорило про необхідність проведення антитерористичної операції в місті для повернення зброї та придушення протестів. Відповідну інформацію озвучили представники Служба безпеки України. Планувалось задіяти спецпризначенців з інших міст.

Цим планам не судилось збутися - Янукович стрімко втрачав владу у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ