Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Лише 20 відсотків родин зможуть оплачувати комунальні послуги за новими тарифами. Інфографіка

«Такого різкого одноразового подорожчання життєво важливих енергетичних ресурсів в історії України ще не було», - директор департаменту енергетичної політики МЦПД Наталія Слободян.

Різке підняття цін на основні енергоносії для населення — ніщо інше, як спроба уряду перекласти борги НАК «Нафтогаз України» на споживачів.

Після такого зростання тарифів з урахуванням гіперінфляції, безробіття та валютних коливань лише 20 % українських родин зможуть оплачувати комунальні послуги, а решта 80 % потребуватимуть субсидій від держави.

Прогнозовано, що від зростання цін на ресурси зросте заборгованість населення за комунальні платежі, а кошти, отримані урядом від підвищення тарифів, будуть спрямовані на виплату субсидій. Але в цій ситуації немає місця для комунальної та енергетичної реформ. Нині всі зусилля уряду сфокусовані на порятунку НАК «Нафтогаз України». Незрозумілим є сенс такого порятунку, бо якщо монополіст збитковий, не справляється зі своїми функціями, є чинником девальвації національної валюти та гальмує процес реформування енергетичної галузі, то логічно було б його ліквідувати та лібералізувати ринок газу.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ