Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Не виключено, що "Свобода" не потрапить до Львівської міської ради ради, - депутат Іван Гринда

«Свобода» була дисциплінованою націоналістичною організацією. Все керувалося зверху, давали команду і вона виконувалася. Ми намагалися протидіяти тогочасному режиму «Партії регіонів», а для цього партійці мусили бути дисциплінованими. Ми повинні були бути радикальними, щоб посунути «Партію регіонів». Про це в коментарі Гал-інфо розповів екс-керівник міської організації партії ВО «Свобода», а нині голова депутатської групи «Львів європейський» Іван Гринда. Суть питання: чому "Свобода" політично програла у Львові міському голові Андрієві Садовому.

За його словами, помилкою стало те, що після здобуття влади, потрібно було трохи відступитися, стати трохи демократичнішими щодо партійної організації, але цього не сталося.

«На початку цієї каденції у Львівській міській раді у нас було чітке завдання – посунути Андрія Садового (міський голова Львова, - ред.). Було чимало приводів для того, щоб дотиснути Садового. Наприклад, зміна транспортної мережі у 2012 році. Однак, все різко загальмувалося», - розповів Іван Гринда.

Він зазначив, що критикувати мера було за що, адже все що є у місті і те, що Львів на фоні інших міст виглядає привабливіше - це не заслуга Садового чи «Свободи», а заслуга попередніх поколінь.

«Можливо, була якась домовленість і тиск припинився. Можливо, просто «Свобода» побоялася брати на себе відповідальність за стан речей у місті. «Свобода» боїться відповідальності. У депутатів була заборона спілкуватися із Садовим, окрім деяких людей. Питання майна та землі обговорювались. Вето накладалось лише на «жирні» питання, де сходились інтереси», - зазначив Іван Гринда.

Він додав, що дійсно рейтинг партії нині впав, адже «Свободу» сприймали, як партію, яка сказала і виконала, але після здобуття влади все звелося до грошей, майна та землі.

Іван Гринда також додав, що нині партія позбулася активних та реально діючих партійців, які розбудовували її на початку 2000 років.

Він припустив, що рейтинг падатиме й далі: «Люди все бачать. Галичани сподівалися на «Свободу», але побачили, що, окрім слів, нічого більше немає.

На запитання якою він бачить наступну каденцію Львівської міської ради, Іван Гринда відповів: «Буде кілька партій. Можливо, до десяти партій з різними рейтингами. Монополії однієї політичної сили в міськраді більше не буде та й не може в однієї партії бути абсолютна більшість, адже це небезпечно для міста».

Він також припустив, що зважаючи на стан речей, «Свобода», можливо, навіть не потрапить до органів місцевого самоврядування на Львівщині.

«Загалом я бачу ідеальний варіант для Львова – це 45 виборчих округів, а до міської ради обираються тільки мажоритарники. Вибори повинні проводити кожні три роки», - зазначив Іван Гринда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ