Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шокуючі проекти готелю на Вірменській у Львові (ФОТО)

Сьогодні у Національному університеті «Львівська політехніка» розпочала свою роботу Міжнародна архітектурно-містобудівна рада, яка має визначити переможця проекту забудови готелю розі вулиць Краківська-Вірменська у Львові.
Для розгляду журі було представлено 7 проектів готелю. Проектантів відібрали організатори міжнародного архітектурного конкурсу. А це спілка архітекторів, управління архітектури та ТзОВ «Будінвест», яка є орендарем земельної ділянки, на якій буде розташований готель. Як повідомив головний архітектор Львова Юрій Криворучко, участь у конкурсі взяли представники різних країн.
Переможець конкурсу буде визначений завтра, а оголошення переможця відбудеться у понеділок.
До складу ради увійшли професори зі України, Австрії, Франції, Голландії та Польщі. Сьогодні члени ради оглянули представлені проекти.
Як розповів голова ради, архітектор Альберт Дюблєр з Парижу, обговорення проектів буде відбуватися з кількох точок зору, зокрема і того, що Львів входить до світової спадщини ЮНЕСКО. За його словами, 40 % оцінки буде припадати на те, на скільки проект відповідає історичній площині. Інші 40 % -- оцінка оригінальності проекту, ще 20 % оцінки становитиме функціональність готелю.
Як розповів професор Клаус Семсрод, є три проекти, про які вже зараз можна сказати, що за основними критеріями вони підходять для міста. Натомість, за словами професора Богдана Черкеса, члени журі вже визначилися, що близько чверті цих проектів містобудівна рада в подальшому не розглядатиме.
Також рада залишила за собою право рекомендувати переможцю внести ті чи інші корективи у проект.
Пропонуємо переглянути фотографії усіх представлених проектів, які б мали бути кращими в умовах регенерації історичного кварталу на розі вулиць Краківської та Вірменської у місті Львові. Не хочеться бути упередженим, але не буде помилкою сказати, що деякі з проектів львів’ян можуть просто шокувати…




"Бетонний Сихів"



"Лазня"



"Хай-тек по-львівськи"



"Підсвітка Вірменської"




"Банна губка"



"А-ля Європа"



"Витвір професора Рубика"




Підготував Володимир Михайлюк
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ