Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

22 вересня – День без авто

Державна екологічна інспекція в Львівській області закликає всіх небайдужих громадян відмовитись 22 вересня від використання автомобіля, долучившись таким чином до акції «День без авто». Основна мета заходу - привернути загальну увагу до негативного впливу автомобілів на здоров’я людей та навколишнє середовище, а також до можливостей вирішення цієї проблеми. Про це повідомили представники Інспекції.

 

Значний внесок у забруднення атмосферного повітря вносить автотранспорт внаслідок інтенсивного руху в містах області та по  автомагістралях. За останні 5 років у Львові зафіксовано збільшення кількості приватних авто на 20%, що призвело до збільшення кількості викидів на 10%.  

За  даними обласного управління статистики, викиди забруднюючих речовин від пересувних джерел у 2008 році становили – 134,5 тис. т, що на 46% більше порівняно з 2006 роком.

«Ми підготували інформаційні матеріали і поширили їх у районах області з закликом 22 вересня відмовитися від поїздок автотранспортом, а також рекомендації для оптимізації використання паливних матеріалів» - повідомив   О. Ягоцький – начальник Держекоінспекції в Львівській області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ