Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українець намагався ввезти контрабанду косметики на 850 тис. грн

Українець намагався провести через митний пост «Краковець» косметичні товари у кілька разів занизивши їх вартість. Відтак, Львівська митниця порушила кримінальну справу. Про це повідомила прес-служба Львівської митниці.

Громадянин України, прямуючи автомобілем «ДАФ» через митний пост «Краковець» Львівської митниці, подав до митного контролю товаросупровідні документи, згідно з якими ввозив з однієї з фірм Англії на адресу одного з приватних підприємств Криму «лосьйон для видалення туші, пудру, лосьйон для волосся, засоби для гоління, засоби для тривалої завивки» загальною кількістю 34 960 штук та вартістю 19 744,80 дол. США.

Однак під час митного контролю, зокрема поглибленого огляду транспортного засобу, було виявлено невідповідність переміщуваних товарів відомостям, зазначеним у поданих документах. Як виявилось, товар на митну територію України було переміщено незаконно, з приховуванням від митного контролю через подання митному органу України як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві дані щодо найменування, асортименту, кількості, вартості, відправника та отримувача. Адже насправді в автомобілі були: білизна чоловіча, блиск для губ, гель для душу, дезодорант кульковий, дезодорант-спрей, косметичні олівці, лак для нігтів, лосьйон після гоління, набори подарункові для чоловіків, пудра для обличчя, скраб-гель для душу, сухий дезодорант, тіні для повік, тональний крем, туалетна вода, туш для вій – загалом 61 132 шт. загальною вартістю понад 850 тис. грн., що становить великий розмір, тобто у більш ніж 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Враховуючи наявність ознак злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 КК України, за цим фактом Львівська митниця порушила кримінальну справу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ