Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обіцяють сучасний стерилізаційний комплекс для безпритульних собак

На базі ЛКП «Лев» буде створено сучасний стерилізаційний комплекс для безпритульних собак. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Як розповіли у ЛКП «ЛЕВ», з 2007 року у місті припинили відстріл собак, регуляція чисельності безпритульних тварин проводиться методом стерилізації.

З 2009 року діє «Програма регулювання чисельності безпритульних тварин у Львові на 2009-2014 роки», в рамках якої працівники ЛКП «Лев» відловлюють безпритульних собак, стерилізують їх і відпускають. Декілька років тому на території ЛКП «Лев» міською радою були збудовані бокси для утримання безпритульних тварин, таким чином працівники ЛКП «ЛЕВ» мають змогу деякий час утримувати тварин (якщо вони хворі, чи під час пошуку їм нових господарів), - інформують в ЛКП «Лев».

«Кожного ранку виїздить машина і перевіряє центр міста щодо наявності бродячих собак. Дуже часто трапляється так, що ми відловлюємо собак, а потім виявляється, що вони мають господарів. Господарі просто порушують режим утримування тварини. Далі працівники ЛКП виїжджають за зверненнями мешканців. В день ми відловлюємо від 5 до 10 собак. Дуже часто собак вдається прилаштувати до хороших господарів», - повідомив директор ЛКП «ЛЕВ» Роман Гарматій.

Нагадаємо, нещодавно Львів став учасником проекту «S.O.S – безпека співжиття людей та безпритульних тварин на польсько-українському кордоні: Львів, Люблін, Луцьк, Івано-Франківськ». Тривалість проекту – 2 роки.

В рамках проекту планується впровадження системи обліку та реєстрації безпритульних тварин в українських містах-партнерах та низка заходів щодо регуляції чисельності та гуманного поводження з безпритульними тваринами.

«Безпосередньо у Львові будуть проведені 2 дослідження чисельності безпритульних тварин та її динаміки. На базі ЛКП «ЛЕВ» буде створено сучасний стерилізаційно-ветеринарний центр, проведено реконструкцію Інтернет - сторінки ЛКП «Лев». Фінансування сягає близько 300 тис євро», - повідомив начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець.

У всіх містах, які беруть участь у проекті, буде проведена стерилізація та реєстрація безпритульних тварин. На основі підсумкових матеріалів конференцій та семінарів, проведених в рамках проекту, буде створена та поширена публікація «Європейські механізми регулювання чисельності та охорони безпритульних тварин».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ