Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Мене досі дивує музика – Борис Гребенщиков

Сьогодні, 27 червня, напередодні свого творчого вечора у Львові російський музикант, лідер рок-групи «Акваріум» Борис Гребенщиков в одному із закладів міста поспілкувався з журналістами і декількома фанатами. Легендарний БГ поділився думками про Львів, про сучасну Росію та життя загалом.

Про Львів:

«Львів мені подобається. Чим більше я про нього дізнаюсь, тим більше він мені подобається: Стає для мене яснішим і простішим. Не можу сформулювати чим саме, бо коли мені щось подобається я не знаю чому так відбувається. Просто подобається і все, що подобається те що я відчуваю».

Про церкву:

«У мене немає ніяких конфліктів з православною церквою».

Про Росію:

«Зараз мені набагато затишніше у Росії, аніж 20 років тому, оскільки мене не переслідують. «Менти» не забороняють наші концерти. І, як не мене, це вже добре. У кожної людини є свій вибір: жити на волі чи «на зоні». І от саме ті люди, які говорять, як добре було жити при Радянському Союзі, от вони і люблять жити «на зоні», там все зручно, все зрозуміло: хто плює на тебе, на кого плюєш ти».

Про мистецтво:

«За кількістю клітин у головному мозку на першому місці –музика. Просто з нею пов'язано дуже багато років…. Хоча для мене важливо кожне мистецтво. Але ще не відомо, де краще, у лісі, чи у хорошій галереї. Мені здається, те і те потрібно змінювати.

Про життя:

«Про життя я і не намагався нічого зрозуміти. Так, людина може щось зрозуміти про життя. Та я думаю життя набагато більше, ні здатність людини його зрозуміти. Між нашим творінням і творінням Бога є велика різниця, і вона нескінченна».

Про музику:

«Мене ще досі дивує музика. Сьогодні зранку мене щось точно здивувало, хоча я не пам’ятаю, що. Інколи я втомлюсь співати старі пісні, але в певний період мого життя якісь старі пісні раптом опиняються на поверхні. Ось, наприклад, пісня «Второе стеклянное чудо». Сьогодні граю її на концертах, а восени їй вже не буде…Але вона сьогоднішня. А от пісню «Моей звезде» я завжди граю на всіх концертах. І досі нею захоплююсь, як я міг написати, звідки, я це знав… Моя улюблена група – «Бітлз». Це те, чим живе і дихає моє серце».

Про «Я люблю вас»:

«Коли я говорю цю фразу на концерті, це завжди щиро. Я говорю це тільки тоді, коли це відчуваю. Мені за це гроші не платять».

На пропозицію заграти на гітарі музикант відмовився, попросивши зачекати до вечора

Нагадаємо, концерт Бориса Гребенщикова «Акустичний вечір» відбудеться сьогодні, 27 червня, у Львівській філармонії.

Довідка:

Борис Борисович Гребенщиков (БГ) - радянський і російський поет і музикант, лідер рок-групи «Акваріум», один з «батьків-засновників» радянської рок-музики і культова фігура молодіжної культури 1980-2010 -х років. Жанри рок, регги, фолк-рок. Був учасником таких колективів «Аквариум», Gabrielle Roth and The Mirrors, БГ-Бэнд, Вокально-інструментальна «группировка имени Чака Бэрри», «Поп-механика», «Русско-абиссински оркестр». Народився 27 листопада 1953 року у Санк-Петербурзі, СРСР

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ