Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутат Задорожний відсудив у голови Дрогобицької РДА Сендака вибачення і 1 гривню

Депутат Львівської обласної ради від ВО «Свободи» Михайло Задорожний виграв суд у голови Дрогобицької РДА, також депутата обласної ради від Партії регіонів Михайла Сендака. Відповідно до рішення суду Михайло Сендак повинен відшкодувати Михайлові Задорожному завдані збитки, які були оцінені символічною сумою, та попросити вибачення за образу честі та гідності . Про це в коментарі Гал-інфо повідомив Михайло Задорожний.

Судовий процес тривав кілька місяців. Як наслідок, суд визнав, що Михайло Сендак в Дрогобицькій районній газеті «Галицька зоря» безпідставно звів наклеп на Михайла Задорожного, звинувативши його у корупційних діях.

Зокрема, у постанові суду сказано, що слід визнати звинувачення Михайла Сендака такими, що не відповідають дійсності та ганьблять честь та гідність, а також завдають шкоду діловій репутації Михайла Задорожного. Сендак необґрунтовано, без жодного доказу назвав Задорожного злодієм, який повинен сидіти в тюрмі. Такі висловлювання ганьблять честь людини та посадової особи, депутата Львівської обласної ради.

Окрім того, суд зобов’язав Сендака сплатити моральну компенсацію Задорожному в розмірі 1 грн. А також сплатити 17 грн судового збору та 85 грн судових витрат. Публічні вибачення перед Задорожним повинен скласти сам Михайло Сендак як державна посадова особа. Газета, яка надрукувала наклепницьку статтю, ще до рішення суду надіслала листа судді, в якому було зазначено, що вони готові опублікувати спростування та рішення суду на першій сторінці

«Мені не потрібні гроші Сендака, тому я й подавав позов лише на 1 грн. Я продемонстрував, що готовий захищати свою честь та гідність і відстоювати свою правоту. Якщо на мою адресу будуть подібні закиди, я судитимусь на більші суми, а компенсацію, яку, вочевидь, отримаю віддам на благодійність. Хай зароблять сиротинці», – заявив Михайло Задорожний.

Він також додав, що в судовому рішенні зазначено, що Михайло Сендак ухилявся від викликів до суду, і суд розцінює його дії як ухиляння від судового позову.

До того ж Михайло Задорожний має намір забрати у Сендака свою гривню і навіть готовий звернутися до судових виконавців в разі небажання останнього виплатити компенсацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ