Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Вулицями Львова пройде міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев»

З 30 вересня по 2 жовтня вулицями Львова пройде театральний фестиваль «Золотий Лев». У дійстві братимуть участь близько 200 артистів з українських та закордонних театрів, – повідомили сьогодні, 27 вересня, на прес-конференції.

Фестиваль фінансується коштом Львівської міської ради та Львівської ОДА. Цьогорічний бюджет «Золотого Лева» складає близько 200 тис. грн.

Фестиваль, який проходить що два роки, вдесяте перетворить вулиці міста на велику сцену. «Золотий Лев» створює унікальну в Україні атмосферу та популяризує Львів серед туристів, – наголосив начальник управління культури Львівської міської ради Андрій Вороновський.

Трупи відбирали за програмою, яка мала поєднувати в собі карнавальне, циркове та клоунське мистецтво. Відтак, у «Золотому Леві» братимуть участь театри з України, Польщі, Чехії, Угорщини та Росії.

Очікується насичена та яскрава програма. Наприклад, театр з Євпаторії, який виграв в Амстердамі конкурс живих скульптур, представлятиме їх у Львові, – додав організатор проекту, художній керівник та директор театру «Воскресіння» Ярослав Федоришин.

За словами Андрія Вороновського, цього року через фестиваль рух транспорту у місті не перекриватимуть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ