Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд має розглянути законопроект щодо акцизної політики на 10 років, - Южаніна

Тема контрафактних товарів, спирту та тютюнових виробів, залишається для України дуже актуальною. Про це сьогодні, 15 червня, під час брифінгу у Львові заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає кореспондент Гал-інфо.

«Раніше ми говорили про те, що має зробити держава для подолання цього явища. І все це зводилося до того, наскільки ми зможемо змінювати акцизну політику держави, щоб підтримувати виробників легального товару і боротися з нелегальним товаром. Я завжди говорила, що саме незбалансована та необґрунтована політика держави щодо акцизі спричиняє те, що кількість нелегального товару зростає», - сказала Ніна Южаніна.

Вона наголосила, що цього року в уряді будуть розглядати законопроект щодо акцизної політики на найближчі 10 років.

«Це дасть можливість легальним виробникам працювати у більш прогнозованому ринковому полі. 

З іншого погляду, боротьба з нелегальними підакцизними товарами є у віданні податкової міліції, яка перебуває у незрозумілому статусі. І от ми маємо значне зростання нелегальної продукції. Це тимчасове явище в державі. Ми розберемося зі статусом податкової міліції. Можливо, ця структура перейде під юрисдикцію національної поліції і боротьба з контрафактом продовжиться з більшою силою.

Проблема є і я, як голова Комітету, роблю все, щоб підтримати легального виробника і надати йому можливість реалізовувати в нашій країні легальну продукцію та не займатися випуском контрафакту», - зазначила Ніна Южаніна.

За її словами, від продажу контрафакту втрати бюджету становлять мільярди гривень.

«В минулому році ми говорили, що ці втрати сягають до 10 млрд грн. В цьому році намагалися взяти статистичні дані щодо того, наскільки зменшився обсяг продажів легальної продукції, щоб проаналізувати, адже цю нішу заповнив нелегальний ринок, але аналіз ще не готовий», - сказала Ніна Южаніна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ