Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила масштабну схему незаконної легалізації автотранспорту в Україні

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрили масштабну схему незаконної легалізації автотранспорту в Україні. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі СБ України.

Правоохоронці встановили, що учасники угруповання надавали «послуги» з легалізації ввезених за кордону та викрадених автомобілів. Оперативники Управління СБУ в Одеській області задокументували, що зловмисники діяли у Київській, Дніпропетровській, Львівській, Волинській, Рівненській, Запорізькій, Луганській, Одеській та Полтавській областях. Підпільні майстерні ділки організували в приватних будинках. На замовлення клієнтів вони виготовляли свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, водійські посвідчення, номерні знаки та довіреності, що дозволяло власникам авто ухилятися від сплати податків. Щомісяця ділки протиправно реєстрували від 100 до150 машин. 

За інформацією спецслужби, зловмисникам допомагали працівники регіональних сервісних центрів МВС України, які організовували доступ до баз даних національної автомобільної інформаційної системи. Угруповання дотримувалося жорстких правил конспірації, більшість його учасників не знали спільників та спілкувалися дистанційно, використовуючи умовні фрази.

Під час операції, проведеної одночасно у дев’яти областях України, правоохоронці виявили документацію, що підтверджує протиправну діяльність, значну кількість фальсифікованих документів, у тому числі посвідчення водіїв, техпаспорти на автомобілі, державні номери на транспортні засоби. Співробітники СБ України затримали п’ятдесят п’ять автомобілів, які чекали на незаконну легалізацію.

Наразі відбуваються обшуки в організатора та учасників угруповання.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 289, ст. 290, ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ