Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Слідчий вимагав 3 тис. грн, щоб закрити справу

Ярмолинецьким районним судом Хмельницької області за вчинення корупційного правопорушення до кримінальної відповідальності притягнуто колишнього слідчого одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції в області.Повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

За результатами судового розгляду доведено, що обвинувачений поставив вимогу одному із громадян, щодо якого розслідувалось кримінальне провадження про нібито вчинення ним крадіжки, надати 3 000 гривень за «вирішення» з уповноваженими особами питання щодо не притягнення його до кримінальної та адміністративної відповідальності.

Під час отримання обумовленої суми в серпні цього року правоохоронця було викрито, а гроші вилучено.

За результатами розгляду кримінального провадження колишнього посадовця визнано винуватим в тому, що він прийняв пропозицію та одержав неправомірну вигоду для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

З урахуванням ступеня суспільної небезпечності та тяжкості вчиненого злочину йому в межах санкції статті призначено покарання у виді штрафу в розмірі 15 980 гривень.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ