Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Свобода" пообіцяла до наступних виборів збудувати для Львова сміттєпереробний завод

До кінця нашої каденції ми обов'язково побудуємо сміттєпереробний завод. Це однозначно, - про це вчора, 14 січня, на Львівському державному телебаченні заявив секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

Василь Павлюк наголосив, що для розв'язання проблеми Львівського сміттєзвалища, що у Грибовичах, "Свобода" докладе максимум зусиль. Зокрема, задіє той фактор, що в партії є більшість у Львівській міській раді, а також є найбільша фракція в обласній раді та фракції у районних радах.   

Довідка.

Львівське сміттєзвалище створене 1959 року. До 1991-го перебувало в підпорядкуванні транспортної фірми «Спецкомунтранс», далі перейшло до відання  ЛКП «Збиранка». На цей час експлуатується без проекту. Через нехтування технології складування сміття тут періодично ставалися пожежі. Особливо небезпечними є озера кислих гудронів, що займають 8 гектарів площі. З них постійно витікають токсичні речовини і потрапляють у джерела питної води.

Питання про припинення експлуатації Львівського міського сміттєзвалища неодноразово включалося до порядку денного Львівської обласної, Жовківської районної, Грибовицької сільської рад. 2000 року Львівська обласна рада вирішила припинити його експлуатацію з 1 січня 2006 року. Незважаючи на це, сміттєзвалище використовується досі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ