Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Харкові презентували академічне видання Холодного яру
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Харкові презентували академічне видання "Холодного яру"

У Харкові відбулася презентація академічного видання першої частини книги легендарного героя-холодноярівців Юрія Горліса-Горського "Холодний Яр" про боротьбу повстанців Центральної України проти більшовиків в 1919-1921 роках

"Це не просто видання оригінального неспотвореного тексту, який не видавався після 1961 року. Воно вперше супроводжується великим історичним коментарем. І наше видання вперше намагається врахувати всі прижиттєві видання (що вийшли за життя Ю.Горліса-Горського) – від журнального варіанту 1932 року до 1938 року", - сказав укладач і автор коментаря Сергій Лунін.

За його словами, в останній раз в авторській версії "Холодний Яр" видавався в 1961 році в Нью-Йорку.

"Горліс-Горський був убитий в 1946 році. У 1961 році Сидор-Чарторийський перевидав першу і другу частину репринта в Нью-Йорку. Це було останнє видання з авторським текстом. У 1967 році Микита Мироненко в Лондоні робить видання, але в ньому багато помилок , воно спотворює авторську думку. Видання 1967 року було першим спотвореним і, на жаль, воно копіювалося у всіх наступних виданнях. У незалежній Україні було 15 видань, але все зі спотвореним після смерті автора текстом", - розповів С.Лунін.

Інтерфакс-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ