Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові запрацювала Гаряча лінія з питань легеневої гіпертензії

У рамках проекту «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області», який відбувається за підтримки Американської Асоціації Легеневої Гіпертензії (PHA) та Гранду «Тома Лантоса», стартувала Гаряча лінія служби підтримки за номером (097)-151-09-01, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На Гарячу лінію можуть звернутись люди, які хворіють на легеневу гіпертензію, члени їх сімей, волонтери, які бажають долучитись до проекту, а також усі, в кого є питання щодо цього захворювання, зокрема: 

- Що таке Легенева Гіпертензія (ЛГ)?

- Які симптоми при ЛГ?

- Куди мені звернутись?

- Як мені жити з ЛГ?

- Які у мене є права?

- Де я можу продіагностуватись?

Окрім цього, через Гарячу лінію можна ставити запитання лікарю, юристу, соціальному працівнику та, при потребі, записатись на прийом до вищезазначених спеціалістів.

Усіх небайдужих, хто має намір стати волонтером проекту «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області», організатори запрошують зголошуватись на Гарячу лінію або ж до координатора проекту за телефоном (097) 693-87-96 (Андрій).

«Спільна праця у проекті «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області», насамперед, покликана наблизити громадськість до розуміння проблематики цього захворювання, подолати бар’єри та страхи у людей, хворих на цю недугу, та залучити небайдужих до надання їм допомоги. Сподіваємось, що Гаряча лінія стане тим кроком, який розширить коло взаєморозуміння, а також підвищить рівень відповідальності кожної людини за своє здоров’я. Ми не втомлюємось повторювати – рання діагностика недуги здатна якісно покращити рівень життя хворого, обізнаність, здатна долати страх, а підтримка сім’ї, близьких та оточуючих є порятунком в кризовій ситуації», - зазначає Оксана Рубай, в. о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Нагадаємо, проект «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області» стартував 22 грудня 2015 року. Організатором проекту є Львівський міський благодійний фонд «Сестри Даліли», у співпраці з Львівським міським та обласним центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Проект «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області» передбачає розповсюдження волонтерами, соціальними працівниками серед населення м. Львова та 20 районних центрів Львівської області інформації про захворювання – легеневу гіпертензію, та спрямований на зменшення смертності від легеневої гіпертензії через відсутність обізнаності населення щодо цього захворювання, його ранньої діагностики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ