Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У маршрутках розмістять схеми руху з історичними фактами про вулиці Львова

У львівських маршрутках розмістять схеми руху, що знайомитимуть пасажирів з історією вулиць, якими курсує той чи інший автобус. Таку схему руху вирішили впровадити перевізники «Успіх БМ» та «Фіакр-Львів» на маршрутах, які вони обслуговують.

«У нас з’явилася ідея не просто інформувати львів’ян про маршрути руху автобусів, але й разом з тим «розповідати» про походження назв та короткі історичні факти про вулиці, якими курсують автобуси, – пояснив директор підприємства «Успіх БМ» Юрій Мельник. – Це буде цікаво і для мешканців Львова, і для гостей з інших міст».

До розробки схеми маршрутів долучилися історики та краєзнавці. Вже зібрано інформацію для кількох автобусних маршрутів, і цього літа звичні схеми руху доповнять «історичними маршрутами». Їх розмістять в салонах автобусів.

«Зараз ми працюємо над втіленням цієї ідеї. Але вже найближчим часом будемо готові показати результат. Переконані, що це також матиме позитивне значення і для школярів та молоді, які, наприклад, дорогою до школи більше дізнаватимуться про своє місто, про свою вулицю», – додав керівник підприємства «Фіакр-Львів» Степан Коцан.

Перевізники також зазначають, що подібними ініціативами прагнуть зробити звичайну поїздку в громадському транспорті корисною: «Зараз є багато проблем у сфері громадського транспорту, що стосуються якості транспорту та обслуговування. У міру можливостей, ми ці проблеми вирішуємо. Разом з тим, хочеться, щоб щоденне користування міським транспортом було не лише необхідністю, але й пізнавальним та корисним», – підкреслив Юрій Мельник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ