Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У військовому параді до Дня Незалежності візьмуть участь львівські вертолітники

Авіаційну компоненту Сухопутних військ під час параду військ 24 серпня представлятимуть по 4 військово-транспортних вертольотів Мі-8 та бойових вертольотів Мі-24 зі складу 3-го окремого полку армійської авіації, що дислокований у райцентрі Броди Львівської області. Про це повідомила прес-служба Міноборони.

Найбільш складні та відповідальні завдання випадають на долю саме пілотів 3-го окремого полку армійської авіації. Тут готувався перший вертолітний загін, який з честю виконав свою місію в колишній Югославії.

Саме з Бродів було відправлено перший вертолітний загін до Косового. Також тут проходили і проходять підготовку льотчики, які успішно виконували і виконують миротворчі завдання у Сьєрра-Леоне та Ліберії. До слова, й зараз чимало з них проходить службу на Африканському континенті у складі 56-го окремого вертолітного загону.

Неодноразово залучалися вертолітники для надання допомоги населенню нашої країни та сусідніх держав в екстремальних ситуаціях, коли професійні дії армійських авіаторів рятували цивільне населення.

За словами начальника армійської авіації – начальника управління армійської авіації командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковника Валентина Пістрюги, 3-й окремий полк армійської авіації, яким командує військовий льотчик першого класу полковник Ігор Яременко, один з кращих серед частин армійської авіації Сухопутних військ ЗС України.

У складі полку проходить службу найбільша кількість першокласних льотчиків, справжніх повітряних асів. Окрім командира, його заступника підполковника Олександра Єлиневського, заступника з льотної підготовки підполковника Юрія Стороженка, військовими льотчиками першого класу є також старший льотчик-інструктор льотно-методичної служби майор Сергій Фаріон, командир 1-ї вертолітної ескадрильї майор Геннадій Голубівський, його заступник майор Юрій Дмуховський та командир вертолітної ланки майор Дмитро Леонтьєв.

На сьогоднішній день до рівня першого класу у полку підготовлено ще 22 льотчики. Готові підвищити свою класність ще 15 молодих пілотів, підготовлених до рівня 2-го класу.

– Під час параду військ у Києві армійські вертолітники пролетять трьома групами, – розповів начальник армійської авіації – начальник управління армійської авіації командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Валентин Пістрюга, – Перший одиночний політ здійснить військовий льотчик другого класу підполковник Віктор Добрянський. Друга група під керівництвом військового льотчика другого класу капітана Олександра Бернадського виконає клин із трьох вертольотів Мі-8, а третю групу, яка пролетить клином із чотирьох вертольотів Мі-24, очолить військовий льотчик першого класу полковник Ігор Яременко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ