Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Виставка австралійського аборигенного мистецтва їде до Львова

Після успішного відкриття в Києві, Посольство Австралії в Україні (за підтримки Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії та Національного музею Австралії) з гордістю представляє пересувну виставку «Старі майстри» шанувальникам мистецтва у Львові.

Виставка «Старі майстри» експонуватиметься у галереї «Дзиґа» (м. Львів, вул. Вірменська, 35) із п’ятниці 17 лютого до п’ятниці 3 березня.

Офіційне відкриття відбудеться 17 лютого о 17.00.

Виставка буде відкрита для громадськості щоденно. Вхід вільний.

«Старі Майстри – видатні австралійські художники, що малювали на корі» – виставка знаменитих творів деяких з найкращих австралійських корінних художників ХХ століття. Малювання на корі є однією з видатних традицій світового мистецтва, яке практикували аборигенні художники Арнемленда (північна територія Австралії) упродовж тисячоліть.

Після відкриття у 2014 році та успішного туру австралійської флейтистки Ани де ла Вега у жовтні 2016 року, Посольство Австралії в Україні вдруге презентує культурну програму у Львові. Виставка є частиною програми 2017 року на честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Австралією і Україною, а також відзначення 70 років українського поселення в Австралії.

«Оригінальна виставка малюнків на корі відкрилася в Канберрі кілька років тому. Оскільки не всі можуть приїхати до далекої Австралії, Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії та Національний музей Австралії розробили пересувну виставку репродукцій, які подорожують по всьому світу, щоб показати це чудове мистецтво для широкої аудиторії. Ми дуже раді представити українцям колекцію дивовижних, приголомшливих зображень – прикладів традиційного виду мистецтва, створеного однією з найстаріших культур у світі», – говорить Брюс Едвардс, Тимчасовий повірений у справах Посольства Австралії.

Після виставок у Києві та Львові «Старі майстри» помандрують до Харкова (11-25 березня). Інформацію про подальші виставки на території України буде оприлюднено у найближчі місяці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ