Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Єфремов відмовився відповідати на питання про російську агресію

Екс-глава фракції Партія регіонівОлександр Єфремов на засіданні Печерського суду відмовився відповідати на питання журналістів про російську агресію проти України, передає кореспондент ЛІГА.net.

Відповідаючи на питання, чи веде, на його думку, Росія війну проти України, Єфремов сказав: "Це питання потрібно поставити президенту. Це він підписав мінські угоди". 

Відповідаючи на уточнююче питання, чи вважає він Росію окупантом, Єфремов сказав: "Я вам відповів на всі питання". 

На питання, чи причетний він до фінансування терористичної організації ЛНР, Єфремов заявив, що його звинувачують "у всіх смертних гріхах". 

За його словами, нібито "немає такого документа, який може підтвердити цей факт". 

Печерський районний суд Києва розглядає сьогодні клопотання сторони звинувачення про продовження запобіжного заходу Єфремову у вигляді утримання під вартою на два місяці.

В ході засідання захист екс-регіонала подав ряд відводів - судовому секретарю і одному з прокурорів. Заслухавши думки сторін, слідчий суддя не задовольнив клопотання захисту Єфремова. 

Адвокат Єфремова Євген Солодко подав також заяву про відвід судді, посилаючись на те, що той нібито "порушує право підсудного на захист". 

В ході засідання суддя відмовив у клопотанні захисту про перерву в судовому засіданні до завтрашнього дня, оскільки, як йдеться в документі, один з адвокатів Єфремова не може брати участь в засіданні, так як знаходиться у відрядженні за кордоном. "У нього є важливі докази у цій справі", - заявив адвокат Олександр Мельников. 

На даний момент слідчий суддя після клопотання про його відвід оголосив про безстрокову перерву в засіданні для розгляду цього клопотання. 

Розслідування у справі колишнього глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді Єфремова безпосередньо контролювалося генпрокурором Юрієм Луценком. 

Єфремов був затриманий 14 лютого 2015 року: йому висунули звинувачення за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем). Суд визначив екс-регіоналу заставу в 3,6 млн грн, яка була внесена Борисом Колесніковим. 

У тому ж році проти Єфремова висунули звинувачення за ч. 3 ст. 161 КК (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті). 31 березня 2016 року ГПУ закрила цю кримінальну справу і повернула заставу в розмірі 60,9 тис. грн. 

30 липня Єфремов був затриманий в аеропорту Бориспіль. 1 серпня суд задовольнивходатайство прокуратури і обрав йому запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою - до 28 вересня. 

Суд не може відпустити Єфремова під особисте зобов'язання, на поруки або під домашній арешт, а також відпустити під заставу, оскільки екс-нардеп підозрюється в скоєнні злочину проти основ національної безпеки. Це регламентує ч. 5 с. 176 КПК.

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ