Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В селі Великополе на Львівщині згоріла дерев`яна церква

У селі Великополе Яворівського району учора, 14 червня о 17.35 у дерев'яній будівлі Української греко-католицької церкви Пресвятої Богородиці 18 століття забудови виникла пожежа, внаслідок якої вогнем знищено церкву. Про це повідомили у ДСНС.

О 19.21 підрозділи ДСНС України пожежу ліквідували. Жертв та постраждалих немає. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Вогнем знищено будівлю храму. Врятовано капличку. 

Вогнеборці не допустили поширення вогню на житлові будинки та господарські споруду, які розташовані поруч. До ліквідації пожежі залучалось 6 одиниць техніки та 25 чоловік особового складу. Жертв і постраждалих немає. Причина пожежі та розміри матеріальних збитків встановлюються. На місці події працювала оперативна група Головного управління у Львівській області.

Церква була пам`яткою архітектури національного значення. 

Як зазначено у Вікіпедії, 1781 року коштом селян і пароха була зведена церква Собору Пресвятої Богородиці з мурованою дзвіницею. 1890 року церкву було розписано, а дзвінницю оновлено. У жовтні 1927 року парохом Великополя був призначений племінник дружини Михайла Грушевського Микола Вояковський.

Нею користувалися громади УГКЦ і УПЦ МП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ