Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

Адресат убыл, – Римма Зюбіна про Сенцова та зрадницькі настрої суспільства

Фото Оскар Кіно
Фото Оскар Кіно
Фото Оскар Кіно
Фото Оскар Кіно
1/2
8 вересня у розмові з Гал-інфо українська акторка театру та кіно, телеведуча Римма Зюбіна поділилась своїми емоціями з приводу повернення українських політичних ув'язнених додому.

Як відомо, Римма Зюбіна відома проукраїнською громадською діяльністю. До прикладу, саме вона організувала акцію "Саджайте квіти, а не людей", яка відбулась на підтримку режисера Олега Сенцова. Часто вбрана в одяг із зображенням цього українського режисера чи з його ім'ям – Римма, з'являючись на публічних заходах, таким чином привертала увагу до проблеми ув'язнення режисера.

День нашої зустрічі не став винятком – ми зустріли акторку у схожій футболці. "Я не знала, що полонених звільнять, коли брала з собою цю футболку, просто я одягаю її на усі заходи так само, як і браслети з іменами українських ув'язнених моряків", – пояснила Гал-інфо телеведуча.

Зюбіна листувалась з Сенцовим, а останнє своє повідомлення надіслала йому в понеділок, 2 вересня, за допомогою електронної системи листів. Проте у відповідь прийшло "Адресат убыл". Тоді й з'явилась надія, що ув'язненого звільнять.

1/1

У суботу, 7 вересня, коли полонених зустрічали в Борисполі, Римма вже була у Львові, тож не змогла побачитись з героями особисто. Проте вона розповіла, що в курсі усіх подій її тримав радник Президента України Андрій Єрмак, який забирав ув'язнених з Москви. "Він мені написав з літака, що вже за годину я можу подзвонити Олегу. Тоді хвилювалась дуже, бо ж невідомо ще чи літак долетить".

Із Сенцовим пані Зюбіна ще не говорила, хоча обіцяє, що обов'язково зв'яжеться з ним, але після певної паузи й з дозволу його рідних. Адже впевнена, що нещодавно звільненим полоненим необхідно трохи часу, аби оговтатись та перепочити. "Я дуже радію, що це нарешті сталось, але не підтримую зрадницьких настроїв, що зараз панують в суспільстві", – так коментує Римма висловлення громадян, незадоволених обміном.

Акторка також сподівається, що Олег Сенцов сам зможе представити свою нову книгу "Маркетер", презентація якої має відбутись в неділю, 22 вересня, на форумі видавців у Львові.

Про подальшу свою співпрацю з режисером телеведуча сказала: "Я би хотіла бути Олегу корисною у будь-якій ситуації: чи працювати з ним, чи переписувати його рукописи... ".

На жаль, стверджує Римма, у нашого суспільства є тенденція дуже швидко все забувати. Тому актриса закликає громадян об'єднуватися, та пам'ятати й за решту політв'язнів, й за теперішні репресії в Криму. "Звісно, йдеться про один крок вперед і три кроки назад, коли маєш справу з Путіном, але потрібно робити усе можливе усіма доступними методами для настання миру".

Нагадаємо, що Римма Зюбіна відвідала Львів у рамках театрального фестивалю "Кіт Ґаватовича", що проходить з 6 по 8 вересня. Тут вона зіграє у виставі "Різня" разом з Ірмою Вітовською, Анатолієм Сомиком та Олександром Ромашко.

Нагадаємо, що Яніна Соколова розповіла Гал-інфо, що важливіше, ніж ковбаса в холодильнику.

Яніна Соколова розповіла Гал-інфо, що важливіше, ніж ковбаса в холодильнику

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ