Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Андрій Котельник: У Вихриста є можливість повторити успіхи братів Кличків

Нещодавно стало відомо, що боксер-супертяж Віктор Вихрист, який раніше виступав за Академію боксу імені Андрія Котельника, чемпіон Європи та переможець Європейських ігор, переходить у професіонали.
Гал-інфо

На рингу він тепер, як повідомляють німецькі ЗМІ, виступатиме під псевдонімом Віктор Фауст. Його промоутером стала компанія з німецького Гамбурга EC Boxing Promotion. На цю тему ми поговорили з Андрієм Котельником, колишнім чемпіоном світу WBA у першій напівсередній вазі, що є одним з менеджерів бійця.

Андрію Миколайовичу, скільки часу пройшло з моменту першої предметної розмови і до підписання контракту з EC Boxing Promotion?

— Перемовини тривали близько трьох місяців, які він не тільки я, а ще один менеджер Віктора Вихриста Петро Мисишин. Довго роздумували над тим коли переходити у професіонали: безпосередньо зараз чи після Олімпіади в Токіо. Ніхто не тиснув на Віктора щодо цього і його рішення було абсолютно самостійним.

Чому була обрана саме ця промоутерська компанія?

— Дві важливі складові: хороші умови та можливість постійно проводити поєдинки. У них все це є.

Після повідомлення про підписання контракту чекаємо і на перший бій. Чи заплановано вже дебютний поєдинок Віктора Вихриста?

— Перший поєдинок відбудеться вже 8 лютого у Німеччині. Суперником стане боксер з Білорусі. Надалі думаємо не обмежуватися лише Німеччиною, а розширювати географію проведення боксерських поєдинків за участю Віктора.

Чи можна чекати на бої за звання обов’язкового претендента чи титульні поєдинки вже найближчим часом?

— По-перше, необхідно подивитися як він проявить себе у дебютному бою на профі рингу. По-друге, у просуванні боксера важливу роль відіграють промоутери. Залізти їм в голови і сказати на що можна чекати, а на що ні, я не можу.

Чи є серед клієнтів цієї промоутерської компанії якісь відомі імена?

— Якихось загальновідомих топових боксерів у них немає. Є чимало добротних спортсменів. А ще – правильно вибудувана підтримка зі сторони EC Boxing Promotion та надійність. Також важливою складовою є те, що у них є всі можливості виводити на титульні поєдинки.

Чи можлива поява ще когось з українців на профі рингу у найближчий час?

— Чи цій промоутерській компанії, чи будь-якій іншій, зараз досить важко підписати когось з нових боксерів. Вся справа у тому, що на носі Олімпійські Ігри. Думаю, що після Токіо ми справді можемо побачити нові імена українців на професійному рингу.

Віктор Вихрист перейшов у професіонали в 27 років. Чи не запізно він зважився на перехід?

— Вважаю, що для суперважковаговика цей вік є оптимальним. Для того, щоб переходити у професіонали, необхідно щось виграти на тому рівні, де ти знаходишся зараз. У Віктора є перемога на Чемпіонаті Європи у 2017 та «золото» Євроігор-2019. Думаю, що у нього є всі задатки для того, щоби в перспективі стати чемпіоном світу.

З ким за стилем та манерою боксувати можна порівняти Віктора Вихриста?

— Не хочу Віктора з кимось порівнювати. Кожна людина – особистість, боксери не виняток. Тепер у нього є можливість повторити успіхи Віталія та Володимира Кличків. Як мінімум.

Тарас Жеребецький, Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ