Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Андрій Садовий: Ми починаємо будівництво стадіону за бюджетні кошти

У щільному графіку роботи у зв’язку із підготовкою міста до „Євро-2012” міський голова Львова Андрій Садовий знайшов час і можливість відповісти на декілька питань стосовно стадіону для проведення футбольних матчів, проблема будівництва якого стала чи не найактуальнішою останнім часом. Як уже повідомлялося, раніше прес-служба Львівської міської ради не могла допомогти з коментарем свого шефа. Проте Андрій Іванович оперативно відреагував на наше прохання, а тому сьогодні читачі зможуть дізнатися думку міського голови Львова про ситуацію навколо початку будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові.
 – За які кошти, на Вашу думку, раціонально будувати стадіон для проведення футбольного чемпіонату „Євро-2012” у Львові – бюджетні чи інвестиційні?
 
– На даному етапі ми починаємо будівництво за бюджетні кошти. Паралельно залучатимемо інвестора. Так є вигідніше для громади міста, адже як тільки розпочнеться будівництво стадіону, земля навколо нього виросте в ціні, і її можна буде реалізувати за кращою ціною. Окрім того, є жорсткий часовий графік, який ми гарантували УЄФА, і ми не можемо відставати від нього. 
 
– Чому, на Вашу думку, голови та депутати фракції Львівської міської ради загострюють питання будівництва стадіону?
 
– Керівники фракцій міської ради – це активні люди і зрозуміло, що вони не можуть бути осторонь процесу підготовки до Євро-2012.
 
– Чому не відбулася позачергова сесія міськради, присвячена Євро-2012, яка би могла дати відповідь на чимало запитань щодо підготовки чемпіонату?
 
– Немає потреби проводити якихось позачергових сесій. Ми обговорили спільно усі питання і зняли непотрібну напругу. Потрібно працювати, а не піднімати чергові дискусії.
 
– Нещодавно прозвучала інформація про домовленість влади з почесним президентом ФК „Карпати” Петром Димінським щодо вкладення ним коштів у будівництво стадіону до Євро-2012. Наскільки актуальною на сьогодні є ця пропозиція?
 
– Ми отримали пропозицію від власника „Карпат” долучитись до проекту. Ми, безперечно, зацікавлені в залученні клубу. Однак зрозуміло, що процес створення ВАТ – це не справа одного дня. Необхідно оцінити ті активи, які готові внести „Карпати” і те, що можуть вкласти місто і область. Окрім того, для створення ВАТ необхідні кілька рішень сесії міської ради. Юристи зараз опрацюють ці речі, і за 2-3 місяці вийдемо на чіткі, зрозумілі позиції. Але ми не можемо затягувати процес будівництва на такий час, тому починаємо будівництво самостійно, паралельно проводячи переговори з інвестором.
 
-- То чи буде компанія „ALPINE BAU GmbH” й далі займатися питанням побудови стадіону?
 
-- Alpine – одна з найкращих компаній в галузі будівництва стадіонів. Я не бачу на сьогодні альтернативи. Компанія розробила класний проект для львівського стадіону і гарантує його будівництво у строки, гарантовані нами УЄФА. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ