Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Андрій Стадник може отримати олімпійське «золото»

У спортивних колах активно циркулюють розмови про ймовірну дискваліфікацію чемпіона пекінської Олімпіади з вільної боротьби у категорії до 66 кг турка Рамаза Сахіна.
 Його підозрюють у вживанні заборонених препаратів. Якщо чутки підтвердяться, золоту медаль турка віддадуть українцеві Андрію Стаднику. А це означатиме, що за кількістю завойованих на Олімпіаді медалей Україна обжене Францію і увійде до десятки кращих олімпійських держав планети.
- Офіційного повідомлення про допінг у Сахіна нема, - сказав у розмові з кореспондентом «ВЗ» учасник фінального поєдинку у цій категорії, срібний призер Олімпіади Андрій Стадник. - Але у Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) є право до з’ясування остаточного результату не розголошувати отриману первинну інформацію. Я чув, що перша допінг-проба у турка дала позитивний результат (тобто виявлено заборонені препарати). Потрібно дочекатися аналізу другої проби. І тут всяке може бути. У спортивному світі є своя корупція, багато що купується, багато що продається. Не виключаю, що друга допінг-проба раптом не підтвердить перший результат. На практиці це нереально. Але… Зауважте, у Туреччини єдина золота медаль. Туреччина – багата країна. Думаю, зробить усе, щоб своє «золото» не втратити.
Втім, розмови про допінг Рамаза Сахіна – неофіційні. Я собі не забиваю голову такими речами, бо тяжко було би спати.
- Чому так довго тягнеться ця справа? Олімпіада давно закінчилася. Нашу легкоатлетку Блонську «розкусили» за якихось три дні…
- Так, за три дні результат стає відомим. Але є певна процедура. Коли проба позитивна, про це повідомляють спортсмена. Переважно другу пробу не розкривають, хіба що спортсмен не погоджується з висновком. Повторна процедура платна, обходиться дорого… Як буде у випадку з моїм суперником – не знаю. Доведеться почекати…
- А під час фінальної сутички із Сахіном ти відчував, що він «якийсь не такий» - додатково мотивований якоюсь «хімією»?..
-- Нічого я не відчував. Але, думаю, міг спокійно побороти його. Мій програш – результат моїх же помилок. А ще супернику допомагали судді, у другому періоді вони трохи неправильно оцінили мої дії. Це, однак, не виправдовує мене, треба перемагати з очевидною перевагою. Хоча турок і чемпіон світу, я його уже долав – дуже швидко і дуже переконливо. Жаль, що мене засудили і на чемпіонаті світу, і на Олімпіаді. Що ж, це додаватиме мені стимулу у майбутньому.
 
Іван ФАРІОН 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ