Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

"Антіруская вєсна", або як Росія стала ізгоєм

Сім років тому Росія здійснила нечуваний для світу акт агресії. Вперше з часів Другої світової війни були анексовані та окуповані території незалежної держави. У 2014 році світ був "дуже стурбованим", але проковтнув таке зухвальство Росії.
Фото - ТСН

Однак, після цього країні-агресору прилетіли численні санкції. І якщо спершу росіянам пропаганда розказувала, що це лише на користь економіці держави, то на сьомий рік "за парєбріком" заговорили про кримінальне покарання для тих, хто закликатиме ввести додаткові санкції проти Росії.

Усі чудово розуміють, що Крим, який росіяни по зав’язку напхали військовими та їхніми сім’ями, просто гине від спраги. І питання так званого «сухопутного коридору» до Криму, який можна лише відбити в України силою, залишається відкритим. Класичний і отруйний «рускій мір» більше не приваблює навіть тих українців, які ще кілька років тому мріяли про нього. Росіяни також розуміють, що створити собі такий коридор, знову прикидаючись дурниками і вигадуючи чергову «гражданскую вайну», вже не вийде. Окрім того, світова політична повістка значно змінилася з приходом до влади президента США Джо Байдена.

Росія спробувала грати м’язами і стягувати до кордонів України свої війська. Увесь цей час росіяни випробовували на українцях різноманітні методики психологічних операцій, намагаючись посіяти паніку та страх. Саме у такий спосіб вони хотіли досягнути своєї головної мети – позбутися непотрібних самопроголошених «республік», які проїдають бюджетні гроші росіян, через тиск заляканих українців на владу. Спосіб позбутися їх мав бути максимально вигідним для Кремля. Запхати ці убиті території назад в Україну, але на умовах Росії, аби вони залишалися проросійськими і тягнули нашу країну до російської точки тяжіння.

Однак світ більше не погоджується приймати правила окупанта і агресора. Росія в очах світу стала країною-терористом, яка зневажає міжнародне право та світовий порядок. Союзники України – це демократичні країни, які послали чіткий сигнал Кремлю. І там, очевидно, сигнал вловили. Саме тому три дні кремлівські зливні бачки змушені були в ефірах федеральних телеканалів пояснювати холопам, як їхній цар вкотре усіх переграв.

Чи готували напад?

Низка військових експертів стверджували, що Росія накопичила недостатньо військ та техніки, аби завдати удар по Україні. Однак, з огляду на те, як готувала до війни своє суспільство російська пропаганда, складається таке враження, що певні плани все ж були.

Нагадаємо, що перші ластівки, чи то пак ворони, пропаганди прилетіли на окупований Донбас ще на початку року. Топ-пропагандистка Маргарита Симоньян під час виступу в окупованому Донецьку дала чіткий посил: «Россия, матушка, забери Донбасс домой!». Можна сказати, що з цього моменту на фронті розпочалися доволі серйозні провокації.

Водночас пропагандисти знову почали діставати старі методички про «распятого мальчіка» і смерті мирних людей від рук «каратєлєй». Шанувальники «рускава міра» усіх калібрів вигадували «пророцтва старців» про «мірную паску». Тобто цей «мір» на велике християнське свято російські окупанти планували привезти на танках.

Для того, аби росіяни радше вірили у «звірства» ЗСУ, на окуповані території приїхали топ-пропагандисти, так звані війські кореспонденти, а разом із ними на окупованих територіях прокотилася хвиля дивних смертей. Від вибуху в глибокому тилу окупантів загинув 4-річний хлопчик, потім підлітки підірвалися гранатою. І це не поодинокі випадки, адже люди на окупованих територіях почали масово підривалися на мінах і розтяжках. Російські пропагандисти смакували кожну криваву деталь і завжди опинялися першими на місці трагедій. Совпадєніє?

Зрозуміло, що історії про дистанційне мінування і скинуті з безпілотника міни в глибокому тилу російських окупантів – це повна маячня. Але те інформаційне лайно, яке є маячнею для цивілізованого світу, з лопат пропагандистів їдять російські громадяни.

Російські федеральні канали свідомо робили інформаційну хвилю і критично підвищували рівень ненависті. Тривогу викликало й те, що Москва значно прискорилася у процесі видавання російських паспортів на окупованих територіях. Наразі маріонетки Кремля рапортують про щонайменше 500 тис виданих російських паспортів.

Саме це, за словами пропагандистів, дасть Росії формальний привід начебто «стати на захист своїх громадян». Усі міські божевільні на Росії кричали про те, що Україну «треба примусити до миру», треба розділити і забрати Дніпро, Одесу та Харків, вдарити ракетами по Києву.

Одночасно з цим терористи в Донецьку та Луганську очікували на 21 квітня, коли цар мав звернутися до своїх холопів. Від звернення Путіна до так званого федерального зібрання очікували визнання підсумків фейкового «референдуму» в ОРДЛО. Але цього не сталося…

"Росія" - звучить непристойно

Неможливо точно спрогнозувати що на думці у маніяка-шизофреніка. Світ посилав йому чіткі сигнали, а в США Росію офіційно почали називати державою-ізгоєм. Дружити з нею стало непристойним. Однак вишенькою на торті напередодні «величного» послання царя холопам став міжнародний скандал у Чехії.

Чехія звинуватила Росію в організації вибуху, що стався 16 жовтня 2014 року на складах озброєння у східній частині країни та призвів до численних руйнувань і загибелі двох людей. Керівництво чеського уряду офіційно звинуватило Росію в організації цієї диверсії. У світі заговорили про міжнародну ізоляцію. Деякі європейські політики навіть почали обговорювати можливість заборони російським громадянам в’їзд у цивілізовані країни Європи.

У повітрі запахло новими антиросійськими санкціями. А нова «руская вєсна», про яку так мріяли пропагандисти і Кремль перетворилася на справжню антиросійську весну. Для того, аби перебити цей міжнародний скандал в Кремлі терміново довелося вигадати історію про начебто замах на Олександра Лукашенка, який вважає себе президентом Білорусі. У дивний спосіб «операція» ФСБ з порятунку Лукашенка співпала у часі із оприлюдненням розслідування діяльності російських терористів "Петров і Боширов" у Чехії.

Кремлівські пропагандисти рвали горлянки під час криків про те, що Лукашенка начебто намагалися вбити США. Звучить дуже кумедно, коли реальна країна-терорист намагається звинувати когось у тому, що сама багато років практикує в цілому світі.

Дива не сталося. Світ давно не вірить у брехливі історії з Кремля. У зв’язку зі скандалом офіційна Прага вирішила видворити 18 російських дипломатів. Це викликало особливе «нєгодованіє» за "парєбрікам", адже з російськими «дипломатами», чи, точніше, зі шпигунами, мали виїхати і члени їхніх сімей, а це 62 людини. Особливо обурювалися пропагандисти тим, що серед видворених є 28 дітей. Ну що ж… могли жити в цивілізованому світі, але довелося повертатися до країни лаптів, водки і балалайки. Тепер замість європейської освіти доведеться отримувати скрєпну науку і вчитися в «юнармії» збирати автомати.

У відповідь Росія оголосила 20 співробітників посольства Чехії в Москві «персонами нон ґрата». Напруга між двома країнами істотно наростає і це не на користь Кремля, адже донедавна саме Чехія була одним із небагатьох союзників Росії в Європі. Саме через чехів Кремль намагався запхати свою вакцину від коронавірусу на ринки Європи. Тепер усе змінилося і саме чехи звинуватили Росію у тероризмі на державному рівні. Багатомільйонна промоційна кампанія із просування російської вакцини на ринки миттєво була знищена. Європа і світ більше не хоче мати справу з терористичною державою.

На тлі цього Кремль оголосив про те, що у них начебто закінчилися війські навчання і вони відводять свої війська від кордонів України. Чи означає це, що тепер можна видихнути з полегшенням? Звісно, що ні! Адже Москва ніколи не визнає факт існування України як самостійної держави.

Побутує думка, що узалежнений Олександр Лукашенко, у якого з друзів залишився лише кремлівський дід-диктатор, просто віддасть свою країну росіянам. Недаремно був розіграний спектакль із замахом на нього і не даремно 22 квітня Лукашенко приїздив на Росію. Тим паче, що пропагандисти відкрито говорять про з’єднання Росії та Білорусі й необхідність будувати на територію Білорусі російські військові бази. Очевидно, що Росія одночасно не здатна перетравити і поглинання Білорусі, і відкриту війну проти України.

Не варто також забувати, що два терористичні корпуси на окупованих територіях Донецької та Луганської областей повністю сформовані із російських «іхтамнєтав». Росіяни вже давно воюють проти української армії. Просто кремлівський маразматичний дід діє за своїми кагебістськими звичками – підло і гібридно. Коли твої війська неофіційно воюють на території сусідньої незалежної держави, значно простіше натягувати білий кокошнік і вдавати із себе голуба миру. Коли ти оголошуєш війну сусідній країні, «миротворцем» вже не станеш.

А що ж буде з мешканцями ОРДЛО?

Їх і далі будуть використовувати та вбивати, якщо кремлівським пропагандистам буде потрібна картинка для чергового витка ненависті. Мешканців ОРДЛО надалі будуть тримати за дурнів, обіцяючи «рускій мір» з російським паспортом. І якщо наступного разу Путіну знадобиться смерть громадян з російськими паспортами, то можна навіть не сумніватися, що смертей буде багато. Задумайтеся, чи потрібен вам паспорт, який соромно показувати у цивілізованих країнах, адже бути росіянином – непристойно!  

Майбутні плани вже озвучила одна із топових пропагандисток Кремля, яка більш відома усім як зливний бачок, – Ольга Скабєєва.

Вона сказала про ОРДЛО так: «Потихеньку будемо видавати російські паспорти, а потім ми розведемо руками і скажемо, що от усі рускіє, а, отже, більше не Україна».

На жаль, війна у нас не закінчиться до того часу, поки поруч здичавіла Росія і її скажені пропагандистські пси, які пафосно «переживають» за дітей Донбасу лише тоді, коли їм потрібно розв’язати бойові дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ