Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Антон Нікулін: Клуб «Юніон» - це велика сім’я з давніми традиціями

Для багатьох спортсменів чемпіонат України з карате став першим турніром від початку карантину. Не обійшлося без несподіванок, до яких доклали руку представники Львівщини.

У ці вихідні, 10-11 жовтня, у Харкові в палаці спорту «Локомотив» відбувався чемпіонат України з карате. Своїми враженнями в інтерв’ю «Гал-Інфо» поділився Антон Нікулін. Антон Володимирович – не лише очільник Управління спорту Львівської міської ради, а й головний тренер національної збірної з карате, знаний за межами України, а також засновник клубу «Юніон», який здобув найбільше нагород на чемпіонаті України. Тож йому цей успіх львівських каратистів був приємнішим в рази.

Антоне Володимировичу, як оціните виступ збірної Львівської області на чемпіонаті України? Наскільки Ви ним задоволені? На який результат розраховували?

Маючи таку кількість спортсменів хорошого рівня, розуміли, що повинні боротися за найвищі місця. Так і вийшло. Звичайно, що задоволені результатом, адже це – перше загальнокомандне місце і, з точки зору командного результату, вище вже немає куди.

Як оціните організацію змагань харківськими представниками?

Варто відзначити зусилля, які доклала Харківська обласна федерація. Все пройшло на хорошому рівні: дуже злагоджено, дуже організовано. Попрацювали на славу. Непогано відпрацювали і судді. Напередодні чемпіонату України відбулися семінари, які, як я припускаю, і посприяли цьому.

У чому секрет успіху львівських каратистів? Чому клуб «Юніон» є настільки успішним?

Те, що робить нас успішними – традиції, яким вже далеко не один рік. Коли клуб та всі його учасники позиціонують себе як одна сім’я це дає результат.  Також відіграє значну роль висококваліфікований тренерсько-викладацький склад та правильно проведена селекція.

Чемпіонками України у своїх вагових категоріях стали львів’янки Соломія Кміть (до 50 кг) та Діана Шостак (до 55 кг). Наскільки неочікуваними були їхні перемоги, зважаючи на досвідчених опоненток у фіналі?

Чемпіонат не пройшов без певних сенсацій. Навіть сенсаціями це назвати неправильно, скоріше закономірністю, коли молоде покоління починає наступати на п’яти більш досвідченим конкуренткам. Зокрема, у категорії до 50 кг перемогу отримала Соломія Кміть впевнено здолавши іншу львів’янку, більш досвідчену Катерину Криву, а Діана Шостак не залишила шансів у фіналі титулованій одеситці Анжеліці Терлюзі у категорії до 55 кг. І це добре, бо конкуренція спонукає до роботи, не дає лідерам категорії «заржавіти». І якщо вони не будуть відповідати на ці виклики, не триматимуть себе у формі, то молоде покоління просто вкаже їм на вихід.

Чи відкрили ви для себе нові імена на чемпіонаті України?

Справді з’явилося чимало спортсменів, які справляють хороше враження та демонструють непоганий рівень. Їх ми обов’язково залучатимемо до роботи зі збірною України вже наступного року.

Які зараз плани у національної збірної?

З найближчих планів збірної України – навчально-тренувальні збори у Єгипті разом з єгипетськими збірниками. До Нового року ще, можливо, будуть тренувальні збори у Болгарії. Та щодо цього не впевнений, адже це лише плани, ніяких твердих домовленостей наразі не маємо.

Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ