Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Благодійність у кілька кліків – онлайн-платформа для добрих справ

За даними організації Charities Aid Foundation, 18% громадян України є постійними благодійниками. Зараз в державі існує близько 20 тисяч благодійних фондів: багато з них беруть свій початок з невеликих волонтерських проєктів, які масово з’явилися у 2014 році, інша частина працює у партнерстві з великим бізнесом.

Коаліційна програма лояльності Fishka кілька років тому також створила благодійну платформу. За час свого існування вона об’єднала вже більше 8 тисяч благодійників зі всієї України, завдяки яким було реалізовано 15 благодійних ініціатив. Наразі можна долучитися до збору коштів на створення нового підприємства для ВІЛ-позитивних жінок, облаштування ігрової кімнати у поліклініці м. Коростень та забезпечення волонтерів аптечками першої медичної допомоги.

 Кожен власник картки Fishka може стати благодійником. Зробити це просто – на сайті у спеціальному розділі https://myfishka.com/charity/active або в мобільному додатку програми My Fishka у розділі «Fishka Pay». Можна обрати будь-який благодійний проєкт та перерахувати пожертву від 20 гривень з бонусного рахунку Fishka. Окрім цього, тут можна ознайомитися з інформацією про кількість зібраних коштів на ті чи інші ініціативи; переглянути звіти про всі перераховані бали, отримувачами яких є громадські організації, що опікуються реалізацією заявлених ідей.

«Спочатку ми ретельно оцінюємо та перевіряємо громадську організацію, кошторис проєкту. Потім інформація про нього з'являється в розділі «Благодійність» та починається збір коштів, - зазначає керівниця програми лояльності Fishka Ольга Семчук. – Під час пандемії наша платформа стала ще актуальнішою. В березні минулого року, ще на початку карантину, компанія ОККО, за ініціативи якої і була створена програма лояльності, профінансувала більше 50 тисяч перевезень медичних працівників до місць їхньої роботи. Ми зі свого боку також вирішили підтримати цю чудову ініціативу, організувавши власний збір коштів для додаткового фінансування перевезень медиків. Так, наші благодійники у доволі короткий термін зібрали понад 300 тисяч гривень».

Благодійники допомагають реалізовувати ініціативи у сферах соціального захисту, охорони здоров’я та довкілля, освіти та спортивного розвитку дітей. Також завдяки учасникам благодійної платформи зібрали кошти на придбання засобів дезінфекції для дитячого центру реабілітації «Джерело» (м. Львів).

«Ми бачимо реальну допомогу від Fishka, вона дає можливість вирішувати соціальні потреби обєднуючи велику кількість людей, через менші або більші благодійні внески. Ця платформа вирішує проблеми, які, здавалося б, вирішити неможливо. Ми вдячні всім благодійникам, що постійно долучаються до нашої підтримки. Це дійсно важливо – знати, скільки навколо добрих сердець, які своїми внесками роблять цей світ кращим», - говорить Наталя Сіреджук, керівниця відділу соціальних проєктів та розвитку центру «Джерело».

«Добрі справи не забирають багато часу – сьогодні це декілька кліків в комп’ютері чи смартфоні. І найголовніше – ми не маємо жодного сумніву в тому, що все це обов’язково буде зроблено завдяки нашим благодійникам», - розповідає Ольга Семчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ