Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Чиновницька короткозорість

Жителі Сихова не задоволені якістю послуг, які надають ЖЕКи. Вони скаржаться на те, що більшість послуг ЖЕКи не виконують. Зокрема, мешканці будинків, які обслуговує ЛКП «Під Зуброю» у Сихівському районі повідомили «Гал-info», що ЖЕК лише прибирає під’їзди, а інші послуги, за які вони сплачують – поточні ремонти, ремонт сантехніки, внутрібудинкової електромережі та утеплення тощо, мешканці змушені робити за власні кошти. І така ситуація не тільки на Сихові.
Слід зауважити, що все більше львів’ян взагалі відмовляються від обслуговування своїх будинків ЖЕКами шляхом створення ОСББ. Однак мешканці Сихівського району стверджують, що влада не підтримує таких ініціатив та жодним чином не сприяє створенню ОСББ. Натомість у Сихівській РА говорять зовсім протилежне: голова Сихівської районної адміністрації Іван Лозинський стверджує, що у районі процес створення ОСББ активно просувається, і за останніх 3 місяці аж 6 будинків створили ОСББ. За його словами, у Сихівському районі є 50 будинків з ОСББ, а також створено Асоціацію об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Що стосується скарг на роботу ЖЕКів, то, зі слів чиновника, вихід із ситуації нібито дуже простий: не підходить якість послуг – потрібно написати заяву та відмовитись від цих послуг і, відповідно, не платити за них. А тим, хто все-таки хоче отримувати послуги з обслуговування будинку та прибудинкових територій, Іван Лозинський радить активізовувати роботу ЖЕКу шляхом звернень у районну адміністрацію, де на "невідповідальних" керівників чекатиме розмова з керівництвом.
Зауважимо: Лозинський говорить, що скарг на роботу ЖЕКів, і зокрема на роботу ЛКП «Під Зуброю», у Сихівській райадміністрації немає.
До речі, Іван Лозинський повідомив, що районна адміністрація проводить щоденні вибіркові перевірки роботи ЖЕКів, при яких «жодних скарг щодо роботи ЖЕКів не виявляє, а якщо і виявляє певні недоліки, то такі, що прямого відношення до роботи ЖЕКів не мають».
Натомість журналістська камера зафіксувала «не зовсім» таку ситуацію, яку описав чиновник – стіни, на які постійно тече вода під час дощу, облуплена штукатурка… Крім цього, у підвалі одного з будинків, які обслуговує ЖЕК «Під Зуброю», нещодавно отеплювали труби, однак, складається враження, що отеплювача не вистачило – труби отеплені епізодично, частинами та ще й ці отеплені частини надірвані. До того ж ремонтники, які займалися отеплюванням труб вирішили зробити у підвалі… туалет.




































Підготувала Наталія КУЗЬО
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ