Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Другий ювілей Львова в ЮНЕСКО

УЖЕ 10 років архітектурний комплекс центру Львова належить до світової спадщини ЮНЕСКО. Як повідомили "Газету" в прес-службі Львівської міської ради, відзначення цієї ювілейної дати заплановано на 27-28 листопада.
Під час святкування презентують ювілейну марку та монету. Крім того, цими днями відбудеться Міжнародна конференція з питань збереження культурної спадщини міст, а для наймолодших львів'ян проведуть конкурс дитячого малюнка.
Також Львівська міська рада звернулася до Міністерства закордонних справ і Міністерства культури та туризму з проханням посприяти в запрошенні на святкування до Львова керівників Штаб-квартири ЮНЕСКО, Центру світової спадщини й Організації міст світової спадщини.
Загалом до світової спадщини ЮНЕСКО належать більш ніж 800 об'єктів із 138 країн. Серед них: Києво-Печерська лавра, Софійський собор, історичний центр Варшави, Відня, Праги, Кремль і Червона площа, окремі міста - Бразиліа, Венеція та інші. Держави, на території яких розташовані об'єкти Світової спадщини, беруть на себе зобов'язання щодо їх збереження.

Юлія Савчин
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ