Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Дитяча футзальна ліга: феєричний фініш зимового сезону

У неділю, 25 лютого, завершився відкритий чемпіонат Львова з футзалу «Дитяча футзальна ліга». Фінальні поєдинки та церемонія закриття турніру відбулися у палаці спорту «Галичина» (вул. Керченська, 8).

Морозної зимової неділі у палаці спорту «Галичина» було відверто гаряче. На одному з найкращих спортивних майданчиків західної України вирішувались долі чемпіонств «Дитячої футзальної ліги» у шести вікових категоріях.

Спершу долю чемпіонських нагород вирішували юнаки 2008 року народження. До вирішального поєдинку у відповідній віковій категорії дійшли МФК «Інтер-Енергія 08» та ФК «Динамо 08». Фінальний матч видався просто неймовірним. Ігрова ініціатива раз по раз переходила до ніг як і одного, так і іншого колективу. На гол «динамівців» підопічні Назара Станкевича відповідали двічі і навпаки. Такі своєрідні «гойдалки» тривали аж до фінального свистка арбітра, який зафіксував перемогу у матчі ФК «Динамо 08» – 5:4. «Бронзу» у цій віковій категорії забрали гравці ДЮФК «Галичина».

За «корону першості» у віковій категорії юнаків 2003-2004 років народження боролись два «енергетичні» колективи: МФК «Інтер-Енергія 03» та ДЮСШ «Енергія». Чемпіонський поєдинок видався доволі жвавим, з великою кількістю небезпечних моментів та красивих футзальних епізодів. Як би там не було, але переможець мав бути один. У звітному протистоянні сильнішим все-таки був МФК «Інтер-Енергія» – 4:1. Третє місце посів ФК «Галич Лицар».

У фінальному двобої вікової категорії юнаків 2009 року народження зійшлись МФК «Інтер-Енергія 09» та ФК «Львів 09». Зустріч видалася неймовірно захопливою. Від вболівальників, які того дня вщерть заповнили трибуни палацу спорту «Галичина», часто можна було почути вигуки захвату від гри маленьких спортсменів. Колективи намагались продемонструвати усе, на що здатні, віддавались на полі на всі «100». Трішки краще, мабуть, втілити усі настанови тренера вдалось МФК «Інтер-Енергія 09», який і здобув звитягу у чемпіонському матчі, – 3:1. Бронза дісталась ФК «Динамо 09».

Вікову категорію юнаків 2007 року народження у фінальному поєдинку представляли ФК «Динамо 07» та ФК «Львів». Звітний двобій видався чи не найбільш запеклим. Ігрова перевага надовго не затримувалась у якоїсь з команд. Було помітно, що зустрічаються рівні за силою опоненти. Саме тому, цілком логічно, що основний час протистояння завершився нічиєю – 2:2. У серії післяматчевих пенальті тітонька Фортуна все-таки трішки більше усміхнулась ФК «Львів» – 5:4. Третю сходинку виборов ФК «Захід» (Солонка).

Вирішальний двобій у віковій категорії юнаків 2005-2006 років народження між ФК «Динамо 06» та ФК «Спарта» був чи не найбільш напруженим серед усіх фінальних поєдинків того дня. Долю матчу вирішив один забитий м’яч, яким вдалось відзначитись «спартанцям» – 0:1. Справжній виплеск пристрастей у протистоянні відбувся одночасно з фінальною сиреною, адже одному з «динамівців» вдався шикарний дальній удар, який змусив воротаря «Спарти» капітулювати. Похитування головою від хронометриста, втім, було красномовним – «гол було забито після фінальної сирени». Отож, чемпіоном став ФК «Спарта». «Бронза» у цій віковій категорії за ДЮСШ «Енергія».

У заключному поєдинку ігрового дня та цьогорічного розіграшу «Дитячої футзальної ліги» загалом визначалась доля «золота» серед юнаків 2010-2011 років народження. У вирішальному двобої цієї вікової категорії зустрічались ФК «Львів 10» та ФК «Карпати 10». Підтримка у маленьких футзалістів була неймовірною. На трибунах просто яблуку було ніде впасти. Своїм вболівальникам юні спортсмени відплатили чудовою грою. Маленьке «львівське дербі» вдалося сповна. Так буває, тим не менш, що у фінальному поєдинку хтось-таки та й поступається. Трішки сильнішим цього разу вдалося бути ФК «Карпати 10» – 4:1. Третю позицію п’єдесталу посів ФК «Старт».

Одразу ж після фінальних поєдинків відбулася церемонія закриття турніру, на якій були присутні президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом’як, заступник начальника управління молоді та спорту Львівської міської ради Оксана Пилипів, голова комітету дитячо-юнацького футзалу АФЛ Ростислав Капітанець та голова комітету арбітрів АФЛ Роман Проць.

З привітальним словом до учасників змагань виступив очільник АФЛ Мирослав Хом’як, а також заступник начальника управління молоді та спорту Львівської міської ради Оксана Пилипів.

Після урочистих промов спершу було нагороджено найкращих арбітрів турніру: Андрія Кузьміна, Тараса Козака, Назара Лизана та Богдана Осяка.

Згодом нагороджували найкращих «персоналіїв» дитячої футзальної ліги у номінаціях «Кращий бомбардир», «Кращий воротар», «Кращий гравець атакуючого плану», «Кращий гравець захисного плану» та «Кращий тренер».

2010-2011 р.н.

«Кращий бомбардир» – Максим Шеремета (ФК «Львів»)

«Кращий воротар» – Ярема Карпин (ФК «Старт»)

«Кращий гравець атакуючого плану» – Станіслав Підкіпняк (ФК «Карпати»)

«Кращий гравець захисного плану» – Давид Ковч (ФК «Львів»)

«Кращий тренер» – Роман Мисаковець (ФК «Львів»)

2009 р.н.

«Кращий бомбардир» – Ростислав Заяць (МФК «Інтер-Енергія»)

«Кращий воротар» – Станіслав Лазуркевич (ФК «Динамо»)

«Кращий гравець атакуючого плану» – Макар Дударенко (МФК «Інтер-Енергія»)

«Кращий гравець захисного плану» – Владислав Ковальський (ФК «Львів»)

«Кращий тренер» – Назар Станкевич (МФК «Інтер-Енергія»)

2008 р.н.

«Кращий бомбардир» – Лука Політаєви (ФК «Львів»)

«Кращий воротар» – Артур Василькевич (ДЮФК «Галичина»)

«Кращий гравець атакуючого плану» – Андрій Кантарович (ФК «Динамо»)

«Кращий гравець захисного плану» – Леванд Хасан (МФК «Інтер-Енергія»)

«Кращий тренер» – Олег Чоботарьов (ФК «Динамо»)

2007 р.н.

«Кращий бомбардир» – Владислав Іваночко (ФК «Захід»)

«Кращий воротар» – Олег Боднар (ФК «Динамо»)

«Кращий гравець атакуючого плану» – Кирило Черна (ФК «Львів»)

«Кращий гравець захисного плану» – Ігор Сіромський (ФК «Захід»)

«Кращий тренер» – Мар’ян Сухвацький (ФК «Львів»)

2005-2006 р.н.

«Кращий бомбардир» – Тарас Штокал (ФК «Динамо»)

«Кращий воротар» – Олексій Нога (ДЮСШ «Енергія»)

«Кращий гравець атакуючого плану» – Ігор Іванченко (ФК «Динамо»)

«Кращий гравець захисного плану» – Андрій Дудич («Спарта»)

«Кращий тренер» – Юрій Наванкевич («Динамо»)

2003-2004 р.н.

«Кращий бомбардир» – Богдан Васильців (ФК «Галич Лицар»)

«Кращий воротар» – Орест Василько (ФК «Галич Лицар»)

«Кращий гравець атакуючого плану» – Микола Галатинюк (ДЮСШ «Енергія»)

«Кращий гравець захисного плану» – Ярослав Квасній (МФК «Інтер-Енергія»)

«Кращий тренер» – Андрій Винницький (ДЮСШ «Енергія»)

Опісля нагород індивідуальних, відбулося вручення кубків, медалей, заохочувальних призів та сертифікатів від дитячого розважального комплексу «Ігроленд» командам-призерам дитячої футзальної ліги.

«Дитяча футзальна ліга» – турнір, який доволі голосно відгримів. Протягом запеклого та цікавого дитячого чемпіонату можна було побачити цілком дорослі пристрасті, а подекуди навіть сльози. У звітному турнірі взяли участь 50 команд.

Слід зазначити, що турнір відбувся під егідою Асоціації футзалу Львівщини, яка завжди намагається потурати таким приємним починанням. Окрім того, «Дитяча футзальна ліга» відбулася за безпосередньої підтримки управління молоді та спорту Львівської міської ради та ГО «Здорове місто». Організатори змагань також висловлюють щирі слова подяки дитячому розважальному центру «Ігроленд», Українській Академії Лідерства та фірмі K-Sector.

Володимир Дидик, прес-служба АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ