Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Карпати»: невдачі залишили на «Говерлі»

Будь-яка чорна чи біла смуга рано чи пізно завершується. І що цікаво, не тільки у житті, а й у футболі та інших видах спорту. Львівські «Карпати» нарешті зуміли перервати смугу невдач у чемпіонаті України та здобути довгоочікувану перемогу. Цього разу «зелено-білі» на виїзді доволі впевнено перемогли ужгородську «Говерлу» - 2:0.

Здавалося б, чи не зразковий старт «Карпат» у чемпіонаті України усе суттєво змінить. Команда нарешті заграє в атакувальний та результативний футбол, адаптується вгорі турнірної таблиці, а щонайголовніше, на трибуни стадіону «Україна» повернуться вболівальники. На жаль, перше з другим і третім поєднатися не вдалося. Команда Ігоря Йовічевіча хоч і подала серйозні признаки життя, і навіть тривалий час була дуже і дуже високо в турнірній таблиці, проте «Карпати» опустили на землю дуже швидко. При чому такі команди, у матчах з якими, здавалося б, «зелено-білі» мали неодноразово підтверджувати свої високі наміри у сезоні, беручи максимальні три очки. Мова тут більше йде про «Олександрію», де «Карпати» провалили гру, програвши з рахунком 1:4.

Безвиграшна серія «Карпат» тягнулася ще з 8 серпня, коли «Карпати» каменя на камені не залишили на «Україні» від «Чорноморця» - 4:0. Після того були поразки «Динамо» (0:3), «Дніпру» (0:2), «Олександрії» (1:4), «Волині» (0:2) та нічия з луганською «Зорею» (1:1). Серія невдач для молодої та доволі таки перспективної команди Йовічевіча завершилася в Ужгороді, де «Карпати» по-футбольному переграли «орендовану» «Говерлу».

Що цікаво, головний тренер ужгородців В’ячеслав Грозний після гри розкритикував свою команду, давши зрозуміти, що він залишився незадоволеним грою ледь не кожного окремого футболіста. Грозний відзначив, що у його команди не горіли очі, гравці уникали підкатів, уникали «чорної» роботи і не бажали працювати на відбір м’яча Також, на думку Грозного, команда поступилася «Карпатам» у бажанні, а відповідно «Карпати» перемогли цілком заслужено.

Майже увесь поєдинок «Карпати» вигравали у рахунку. У самісінькому дебюті матчу подачу Володимира Костевича з кутового у власні ворота замкнув гравець «Говерли» Олексій Савченко. При рахунку 0:1 на користь львів’ян «Карпати» уже знали як побудувати свою гру, а от Грозний та його команда нервувала. За увесь матч господарі майже не турбували воротаря Мисака, атакам «Говерли» бракувало останнього пасу чи завершального удару. Втім, це лише в тих випадках, коли господарі доходили до штрафного майданчика «Карпат».

«Зелено-білі», провівши кілька непоганих атак у першому таймі, і, забивши другий гол, без проблем довели матч до логічної перемоги. Гол захисника Ігоря Пластуна зі штрафного наприкінці першого тайму лише підтвердив думку проте, що «Карпати» не віддадуть те, на що залужили у 10 турі Прем’єр-ліги.

У підсумку 2:0 – невдачі «Карпат» залишилися на «Говерлі». В 11 турі чемпіонату «Карпати» вдома приймуть «Ворсклу». Цей матч відбудеться 18 жовтня на стадіоні «Україна» у Львові. Початок гри о 19:30.

«Говерла» (Ужгород) – «Карпати» (Львів) – 0:2 (0:2)

Арбітр – Олександр Іванов (Макіївка, Донецька обл.). 
«Говерла»: Рудько, Лухтанов, Хльобас (Іванов, 68), Савченко (Каверін, 77), Хобленко, Гемега, Кузик, Ягодінскіс, Гончар (Худобяк, 46), Люлька, Цуріков.
«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Новотрясов, Пластун, Костевич, Гітченко, Кравець, Голодюк, Кожанов (Кльоц, 89), Худоб’як (Гуцуляк, 90+2), Страшкевич (Чачуа, 82).
Голи: Савченко, 5 (авт.) – Пластун, 41.
Попередження: Хобленко, 62, Худобяк, 77 – Страшкевич, 52.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ