Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інформація про перетин україно-польського кордону під час карантину

Пандемія коронавірусу змусила світову спільноту, зокрема і Україну, вжити необхідних заходів задля унеможливлення поширенню інфекції серед населення.

Відтак, з 12 березня у нашій країні розпочався карантин. Це вплинуло на всі сфери життєдіяльності громадян. Зміни торкнулись і подорожуючих закордон.

Гал-інфо поспілкувалось з начальником сектору взаємодії зі засобами масової інформації Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України — з підполковником Романом Павленком, аби дізнатись останні новини щодо перетину україно-польського кордону під час карантину.

Фото Олена Ляхович

Які пункти пропуску працюють на Львівщині під час карантину?

На державному кордоні України з Польщею в межах Львівської області функціонують такі пункти пропуску: Рава-Руська та Краківець — для автомобільного сполучення, а також Шегині — для пішохідного сполучення”.

Розкажіть про порушення та інтенсивність перетину кордону.

Станом на кінець травня випадків порушення карантинного режиму поменшало — майже немає такого не державному кордонні.

А щодо пасажиропотоку, то протягом останнього тижня він стабільний. Можу зазначити, що у пунктах пропуску щодоби державний кордон перетинають в середньому близько п’яти тисяч громадян”.

Фото Олена Ляхович

Які документи необхідні сьогодні для перетину кордону?

Згідно зі ст. 1 Закону України “Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України” порядок в'їзду до іноземної держави регулюється законодавством відповідної держави. Тобто підставою для в’їзду на територію суміжних держав є вимоги, які визначаються законодавством саме цих держав.

А для Державної прикордонної служби України документами, що дають право громадянину України на виїзд з України і в’їзд в Україну, є: паспорт громадянина України для виїзду за кордон; дипломатичний паспорт України; службовий паспорт України; посвідчення особи моряка; посвідчення члена екіпажу; посвідчення особи на повернення в Україну (дає право на в’їзд в Україну).

Відповідний перелік затверджений Постановою Кабінету міністрів України “Про затвердження правил перетинання державного кордону громадянами України”.

Фото Олена Ляхович

Враховуючи карантин в країні через коронавірус, чи потрібні додаткові документи?

Додаткові документи не потрібні. Але водночас хочу зауважити, що у зараз, під час карантину, особи, які в'їжджають на територію України вони зобов’язані відбути заходи самоізоляції або обсервації на території України. А щодо спеціальних документів, які засвідчують стан здоров’я особи — такого наразі не передбачено”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ