Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Історичне місто рятуватимуть іноземні волонтери

У Львові запрацював Міжнародний волонтерський табір за участю молоді з 10 країн світу. Два тижні, з 20 липня до 3 серпня, 14 студентів з Великої Британії, Франції, Австрії, Італії, Іспанії, Південної Кореї, США, Словаччини, Чехії, Японії виконуватимуть різноманітні роботи, спрямовані на збереження історичного центру міста. Це один із 12 цьогорічних проектів пілотної спільної кампанії ЮНЕСКО та Координаційного комітету міжнародного волонтерського руху «Волонтерський проект світової спадщини: Патрімоніто береться до роботи».
ІНОЗЕМЦЯМ допомагатимуть 16 українських волонтерів. У планах - паспортизація об'єктів, що належать до історико-культурної спадщини Львова, фотофіксація фасадів тощо. Окрім того, у програмі табору - "круглий стіл" "Туризм без кордонів", конкурс дитячого малюнка "Пам'ятки світової спадщини ЮНЕСКО", конкурс "Я гордий імені Львів'янин". Планується також виставка матеріалів, які привезли іноземні волонтери, про об'єкти всесвітньої спадщини та природні перлини різних країн. Ініціатор заходу - Всеукраїнська асоціація молодіжного співробітництва "Альтернатива-В".
Схожі проекти протягом червня-жовтня цього року відбуваються у В'єтнамі, Індонезії, Італії, Мексиці, Південній Кореї, Таїланді, Того, Франції, Японії. За словами віце-президента Всеукраїнської асоціації міжнародного співробітництва "Альтернатива-В" Оксани Юрик, Львів - єдине місто в Україні, в якому організовано такий волонтерський табір. Міжнародна організація ЮНЕСКО не фінансує цей проект. Реалізація проекту відбувається за часткової фінансової підтримки Львівської міської ради та Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту. Проект спрямований на залучення молоді до активного суспільного життя. Своїм прикладом волонтери мають залучити до співпраці громаду, довести до мешканців міста проблему збереження історичної спадщини.


Анастасія ЗАДОРОЖНА
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ