Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Квурт «розпустив руки» проти львівських журналістів

Головний порист Львівщини Володимир Квурт вигнав, запрошених ним же, представників ЗМІ із партійного засідання. Сталося це 26 січня 2008 року під час засідання обласної політради Львівської обласної організації Громадянської партії «Пора».
Після того, як провідні інформаційні агенції Львова поширили інформацію про те, що 26 січня о 12 годині розпочнеться засідання найбільш відкритої й демократичної партії України (як це тепер видається тільки декларативно) – «Пора», львівським журналістам провідних інформаційних видань довелося провести його за дверима.
Після початку зборів, Квурт першим ділом оголосив, що оскільки їхня організація вирішила провести внутрішньопартійне засідання, то представникам засобів масової інформації тут не місце. Іншими словами журналістів попросили забиратися геть. Звичайно, прозвучало ще й запрошення прийти пізніше, оскільки тоді «Пора» нарешті зможе ратно відзвітувати про свої перемоги й досягнення без жодної, так би мовити, заминки й порошинки.
Хоча пропозиція теперішнього, дуже поважного, чиновника Львівської міської ради Квурта була підкріплена аргументами про те, що начебто так вирішили в Києві, пропозиція видалася надто образливою. Ще б пак, спочатку запросити, а потім вигнати, змусивши чекати журналістів перед дверима найбільш «помаранчевої», а тепер, відверто кажучи, просто чиновницько-провладної партії.
Щоби все виглядало хоча би на люди демократично, треба було би хоча б проголосувати. На жаль, така пропозиція не зродилася в умах стійких помаранчевих солдатів, довелося її запропонувати журналістові.
На диво, зібравшись у повному складі 25 членами політради, партія доволі злагоджено проголосувала «за». Таким чином пористи оголосили кінець відкритої до громадськості «Пори».
Хоча, якщо подумати, пористам і справді було чого остерігатися.
Чи не основним питанням порядку денного стоїть питання про двох однопартійців Андрія Рожнятовського і Дем’яна Малярчука, які, як відомо, входять в міжфракційне об’єднання «Нова Галичина» Львівської облради. Про це йдеться у останньому пункті порядку денного «Про поведінку членів депутатської групи «Нова Галичина» у Львівській обласній раді, членів ГП «Пора». Доповідав у цій справі Володимир Квурт.
Як відомо, в цьому випадку, не зважаючи на толерантне ставлення інших партій до членства в «Новій Галичині» пористи, представники яких очолюють найбільш привабливі комісії й посади в Львівській облраді, не змогли такого стерпіти. Ще б пак, адже «Нова Галичина» виступала проти численних непрозорих рішень щодо майнових питань. Ось і поплатилась…
А для того, аби добре переконати співпартійців, разом із порядком денним видавався й цілий стосик саме журналістських (!!!) публікацій, при чому відверто необ’єктивних, замовних. Переважна більшість цих публікацій настроювала людей проти членів «Нової Галичини».
Зрозуміло, що така вибірка, була підготовлена невипадково, а щоб показати всім, хто тут правий. Натомість, вчинити таким же чином, відповісти та висвітлити свою позицію члени Андрій Рожнятовський і Дем’ян Малярчук наперед, зрозуміло, не змогли. Отож, як же ж тут до принципу демократії й громадянського суспільства, коли працює принцип «хто платить гроші, той замовляє музику»…
 
 
 
Володимир ПЕРЕГІНЕЦЬ
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ