Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівщина запрошує на Молодіжний фестиваль “Зашків–2008”

13–15 червня 2008 року в селі Зашків Жовківського району, на малій батьківщині полковника Євгена Коновальця, відбудеться Молодіжний фестиваль “Зашків–2008”, приурочений до 117-ї річниці від дня народження командувача Корпусу Січових Стрільців армії УНР, засновника ОУН. Фестиваль, що вже став традиційним і відбуватиметься третій рік поспіль, має на меті виховання української молоді в дусі національних традицій та патріотизму, формування її свідомої громадянської позиції, створення умов для самореалізації молоді, сприяння налагодженню дружніх відносин між молодіжними лідерами з усіх областей України.
“Коли ми говоримо про патріотизм у середовищі молоді, то насамперед акцентуємо на стабільному та безпечному розвитку держави – її економічних та політичних гарантіях в найближчому майбутньому”, – зазначив начальник управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Андрій Корнат, коментуючи мету проведення фестивалю.

Організаторами заходу виступають Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Жовківська районна державна адміністрація та Львівська міська рада за підтримки Міністерства культури і туризму України. Інформаційні партнери – телеканали 12-й та НТА, радіо “Незалежність”, “Еко-FM”, Львівське обласне державне радіо, “РадіоМан”, “Львівська хвиля”, радіо “Люкс”, газети “Український тиждень”, “Суботня пошта”, “Львівська газета”, агентства “ЗІК”, “Гал-інфо”, “Presstime.com.ua”, інтернет-видання “Zaxid.net”.

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації, цьогоріч у фестивалі візьмуть участь понад 10 тис. осіб з усіх куточків України та з-за кордону. Молоді люди проживатимуть у наметовому містечку на березі озера. Протягом трьох днів учасники заходу зможуть відчути всю романтику справжнього таборового життя, скуштувати “партизанську” кашу з військово-польових кухонь.

У рамках фестивалю “Зашків–2008”, у день його відкриття – 13 червня, відбудеться відбірний етап Всеукраїнського молодіжного фестивалю “Срібна підкова”, що завершиться концертом, у якому візьмуть участь відомі барди та лауреати конкурсів авторської пісні.

До слова, фестиваль “Срібна підкова” – це єдиний на сьогодні в Україні молодіжний україномовний фестиваль авторської пісні і співаної поезії, що спрямований на пошук молодих українських авторів-виконавців, на виявлення самобутніх талантів. Цей захід здійснюється силами самих авторів-виконавців. Цьогоріч фестиваль утретє проводитиметься за новою схемою – у травні-серпні відбудуться конкурсні тури в різних регіонах України, а наприкінці жовтня (24–26.10), традиційно у Львові, – гала-концерт переможців та концерти гостей фестивалю. Активну організаційну та інформаційну підтримку організаторам фестивалю “Срібна підкова” надає управління у справах сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації.

Упродовж усіх трьох днів фестивалю “Зашків–2008” діятиме ярмарок ремесел, де всі охочі зможуть переглянути та придбати вироби народних майстрів та взяти участь у майстер-класах із ткацтва, кераміки, живопису, ковальства, художньої обробки скла тощо. 

У суботу, 14 червня, відбудеться похід “На фестини до Євгена” від межі м. Львова (Галицьке перехрестя) до с. Зашків з участю представників молодіжних громадських організацій та вищих навчальних закладів Львівщини. Цього ж дня біля садиби в Зашкові, де народився полковник Євген Коновалець, відбудеться урочисте віче за участі представників духівництва, влади, політичних та громадських діячів, молодіжних лідерів.

Також 14 червня буде підбито підсумки та оголошено результати конкурсу соціальних проектів, розроблених громадськими організаціями і спрямованих на реалізацію молодіжної політики у 2009 р. та конкурсу бізнес-планів, підприємницьких ідей серед молоді. Крім цього, на другий день Фестивалю молодіжні громадські організації та вищі навчальні заклади Львівщини матимуть змогу ознайомити учасників заходу зі своєю діяльністю за допомогою стендів, роздаткових матеріалів та відеопрезентацій. Упродовжусього дня відбуватимуться презентація та конкурс найкращих виробів студентів професійно-технічних навчальних закладів.

Кульмінацією суботнього вечора стане святковий концерт з участю народних колективів, бардів та популярних виконавців, які запропонують публіці патріотичні та героїчні пісні. Під час концерту з вітальним словом зі сцени до учасників фестивалю звернуться представники влади, гості та молодіжні лідери. Найдієвіші молодіжні громадські організації та найактивніші лідери будуть нагороджені грамотами Львівської обласної державної адміністрації. “Родзинкою” свята стане виступ гурту “Гайдамаки”. Концерт завершиться опівночі урочистим запаленням ватри та грандіозним піротехнічним шоу. До самого ранку на поліекрані будуть транслюватися українські кінострічки героїчної тематики.

У неділю, 15 червня, після спільної Служби Божої, всі охочі впродовж усього дня зможуть брати участь у народних забавах з нагоди Зелених Свят, слухати виступи фолькових колективів, а під вечір відбудеться урочисте закриття фестивалю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ